גרסאת דסקטופ

מחקר מצא כי נשים שעובדות יותר מ- 55 שעות בשבוע – מצויות בסיכון גבוה יותר לפתח דיכאון

shutterstock_280208099

מחקר מצא כי נשים שעובדות יותר מ- 55 שעות בשבוע – מצויות בסיכון גבוה יותר לפתח דיכאון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

נשים, שימו לב! אם אתן תמיד מעבירות שעות נוספות בעבודה, ועובדות עד שעות מאוחרות – אתן בסיכון גבוה לפתח דיכאון

סביבת העבודה השתנתה דרמטית בשנים האחרונות. כיום, עם הטלפונים החכמים, האינטרנט והמחשב הנייד- יש לנו גישה אל העבודה שלנו 24/7. לכן, לא מפתיע בכלל שיותר ויותר אנשים עובדים יותר ויותר שעות. מאז שהאינטרנט נכנס אל חיינו, קשה יותר ליצור איזון בריא בין החיים לבין עבודה. אנשים פחות ופחות מפנים זמן למנוחה, וממילא המצב הנפשי שלהם מדרדר. אי אפשר להתרענן כאשר לא לוקחים הפסקה.

שעות העבודה המרובות משפיעות על איכות חיינו, אבל לא רק. בשנים האחרונות חוקרים החלו להביע דאגה לגבי סיכונים בריאותיים באורח החיים המודרני, בייחוד בנוגע לנשים.

מחקר של – Epidemiology & Community Health הראה כי נשים שעבדו 55 שעות בשבוע או יותר, וכן נשים שעובדות בסופי שבוע, הראו משמעותית יותר תסמינים של דיכאון מנשים שעבדו בשעות סטנדרטיות.

המידע הזה נאסף ממחקר מדעי שערכה בריטניה ביותר מ40,000 משפחות, כאשר 11,215 מהמשתתפים היו גברים, ו12,188 מהמשתתפות היו נשים. כל המשתתפים ענו על שאלונים רפואיים, שבין היתר גם בחנו את נתוני התעסוקה שלהם. הנתונים נבדקו מאז 2009.

לגברים, לעומת זאת, כמות שעות העבודה שלהם, והחריגה שלהם מהסטנדרט – לא הראתה או התקשרה ליותר תסמינים דכאוניים.

אצל נשים, נמצא קשר בין מספר סופי שבוע בהן הן עבדו, לבין תסמינים דיכאוניים.

למה דווקא נשים נמצאות בסיכון?

חוקרים מצאו מספר סיבות אפשריות. בין היתר, העובדה שלאחר שעות העבודה, נשים נאלצות לעבוד בבית- ולטפל במשק הבית.

כמו כן, נשים וגברים מתארים לחץ בעבודה, אחרת. נשים, מתארות מצב שבו אין להן מספיק זמן ביממה לעשות גם את העבודה וגם דברים אחרים שהן מעדיפות לעשות. גברים, בניגוד אליהן, מתארים את הלחץ שבלסיים את העבודה בזמן.

אולם מסתבר שהסיבה הסביבתית היא לא הסיבה היחידה. כאשר בודקים דיכאון בבני נוער, לבנות יש סטטיסטית סיכוי גבוה יותר לסבול מדיכאון. כמו כן, מגוון רחב של מחקרים שנערכו במספר גדול של מדינות, הראו שוב ושוב כי לנשים יש סיכוי גבוה פי שלוש ללקות בדיכאון, מאשר גברים. המחקרים מראים שנסיבות חיים משתנות, ואורח חיים משתנה לא השפיעו על הנתון הזה. כל אלו מובילים למסקנה שהנטייה של נשים להיות בסיכון לדיכאון, היא גם ביולוגית- ולא רק סביבתית.

מדוע נשים בעלות נטייה ביולוגית כזו? נכון לכרגע, אין לנו מידע מספק בנושא ויש לערוך יותר מחקרים בנושא

סיבה נוספת שבגללה אנו רואים אחוזים גבוהים יותר של נשים הסובלות מדיכאון, היא העובדה שייתכן ונשים פשוט מדווחות יותר מגברים על כך.

ישנה סטיגמה מאוד גדולה עבור גברים בנוגע ליצירת שיח סביב הרגשות שלהם, ולכן הם ממילא פחות מדווחים לרופאים או עובדים סוציאליים על הקשיים שלהם. רק בשנים האחרונות, גברים רואים התבטאויות של גברים אחרים במדיה הסובלים מדיכאון. ולכן חלה השתפרות מועטה בתחום של פנייה של גברים לעזרה.

מהו בכלל דיכאון?

דיכאון, בניגוד למה לתפיסה הרווחת, היא מחלה נפוצה ממש. אחת מכל חמש נשים, ואחד מכל עשרה גברים יסבלו ממנה במהלך חייהם. דיכאון הוא לא עצב או דיכדוך. דיכאון היא מחלה לכל דבר, שנשארת ולא פשוט עוברת מעצמה. הטיפול המומלץ לדיכאון הוא טיפול תרופתי או פסיכותרפיה- ואידאלית, טיפול המשלב את שתיהם.

דיכאון מפריע לתפקוד יום יומי, ונוכח לאורך זמן.

דיכאון לא עובר מעצמו אם מטאטאים אותו מתחת לשטיח או מתעלמים ממנו. הוא פשוט מחמיר עם הזמן.

כיצד נשים יכולות לצמצם את הסיכון שלהם ללקות בדיכאון?

אם כך, איך ניתן באופן מעשי להלחם בסיכון הגבוה לדיכאון בקרב נשים? פני זמן לעצמך! לנשים יש נטיה לקחת על עצמן אחריות. לכן, חשוב מאוד להבין, שמותר להגיד לא למשימות. לא חייבים למלא את היום בעשייה, ומותר ואף מומלץ לעשות דברים שעושים לך טוב ומשמחים אותך.

אנו שמים דגש על ללמד בנות שהן יכולות לעשות כל דבר, ושלא תגבלנה את עצמן. אבל מה עם ללמד אותן לדאוג לעצמן? זה משהו שאף אחד אחר לא יוכל להכריח אותנו לעשות, או לעשות במקומינו.

התחילי על ידי שריון זמן לעשיית דברים שעושים לך טוב, בין אם זה להקשיב למוזיקה, להריח פרחים, או לעשות הליכה.

אפשר להתחיל אפילו עם חמש דקות ביום, העיקר שהזמן הזה מוקדש לך ולמנוחה.

  1. מצאי איזון– מיצאי איזון בין עבודה ולימודים. אנו הרבה פעמים חוששות להשתמש בימי חופשה או ימי מחלה, בעיקר בגלל שאנו נוטות להרגיש שאנו לא מספיק טובות, ושאולי מקומינו בעבודה לא מובטח. חשוב מאוד להשתמש בימי החופשה שלנו, להיפגש עם חברות ולבלות יחד. זה לא רק חופשה, זה חיוני להמשך התפקוד שלנו ולבריאותינו הנפשית.
  2. בקשי עזרה– האצלת סמכויות היא החברה הכי טובה שלך. במקום לקחת על עצמך את כל האחריות והמשימות במשק הבית, התחילי להעביר חלק מהאחריות לבן זוגך. אימרי לו, “בזמן שאני בעבודה, תוכל בבקשה לעשות כביסה ולוודא שיש אוכל במקרר?” הבהירי לשאר בני המשפחה שכאשר הם תורמים את חלקם, את עמוסה פחות, וממילא יש לך יותר זמן לבלות איתם.

אם במשפחה שלך זה לא אפשרי להאציל סמכויות, והמצב הכלכלי שלך מאפשר זאת, לקחת עזרה חיצונית היא אופציה שכדאי שתשקלי:

  1. הקפידי על שעות שינה מסודרות– אל תוותרי על שעות שינה מסודרות. אל תקחי על עצמך משימות אם הן כוללות ויתור על שעות השינה שלך, או עבודה אל תוך שעות הלילה. הקפידי על סדר היום שלך, ולתת מקום לשינה בתוך סדר היום.
  2. פני אל אנשי מקצוע– במידה ולקחת פסק זמן מהעבודה, ונחת לפחות עשרה ימים- ובכל זאת את חווה סימפטומים של דיכאון וחרדה (למשל: עצבנות, אי שקט, הרגשה של ייאוש וחוסר תקווה, הפרעות שינה – ועוד), הדבר יכול להצביע על כך שאת לא רק סובלת  מלחץ ביום יום, אלא אולי אף מהפרעה נפשית. ובמקרה כזה, חשוב מאוד לפנות אל אנשי מקצוע.

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

מחקר מצא כי נשים שעובדות יותר מ- 55 שעות בשבוע – מצויות בסיכון גבוה יותר לפתח דיכאון

נשים, שימו לב! אם אתן תמיד מעבירות שעות נוספות בעבודה, ועובדות עד שעות מאוחרות – אתן בסיכון גבוה לפתח דיכאון סביבת העבודה השתנתה דרמטית בשנים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן