גרסאת דסקטופ

איך עוברים את החורף בלי להשמין?

shutterstock_581398084

איך עוברים את החורף בלי להשמין?

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

החורף הגיע, ויחד איתו החשק לאוכל מנחם וחמים. ריכזנו עבורך טיפים כיצד תוכלי לעבור את החורף ולשמור על הגזרה

מאת: לני כהן

כולנו מכירות את זה, החורף מגיע, מחשיך מוקדם, נהיה קר, וכל מה שמתחשק זה להתכרבל מול הטלוויזיה ולשתות שוקו חם. נשמע חמים ונעים, אך המחשבה על בוא האביב, והקיץ, מטרידה את מנוחתנו. ובכל זאת, בימי החורף קשה לשכנע את עצמנו לצאת לחדר הכושר, כשבחוץ חשוך וקר, ואם יורד גשם, בכלל אין על מה לדבר. כך נוצר מצב של פחות תנועה, ויותר רביצה, ובהתאם לכך גם יותר אכילה.

מדוע אנו נוטות להשמין בחורף?

הימים מתקצרים, מחשיך מוקדם והטמפרטורות צונחות, מה שגורם לירידה משמעותית בהורמון הסרוטונין. הורמון זה אחראי לתחושה של רוגע ושובע. בנוסף לכך, ישנו ייצור מוגבר של הורמון אחר, שנקרא מלטונין, הוא אחראי על ויסות שעות הערות והשינה שלנו. כאשר הוא מופרש בכמויות גדולות, הוא גורם לעייפות, ולתחושה כללית של רצון עז להתכרבל בפוך ולא לצאת. הבעיה מתחילה כשיורדת החשכה, שהרי רובנו לא הולכים לישון בשעות הערב המוקדמות. לכן, מופרש הורמוני רעב על מנת שנאכל, וכך נחזיר לעצמנו את הכוח.

גורם נוסף הוא הקור. כשקר לנו, אנחנו רוצות לאכול, והרצון לרוב יהיה לאוכל פחממתי, מנחם, וחם, על מנת להתחמם ולחזור לטמפרטורת גוף מאוזנת. כאשר אנו מעכלות את האוכל, הגוף פולט חום, וכך אנו מרוצות, ושבעות. זהו למעשה המעגל החורפי שגורם לנו לחזור למקרר שוב ושוב, ובמקרים רבים לעלות במשקל, ולאבד את הגזרה שטיפחנו במהלך כל הקיץ.

כך תשמרי על משקל מאוזן לאורך החורף:

  1. החליפי את האוכל הקר, באוכל חם: זה נכון, בחורף פחות מתחשק לאכול סלט, גבינות, וכדומה. לכן, החליפי את הסלט הקר, בירקות בתנור, פשטידות ירק, מרק ירקות עשיר, וכמובן דייסה לבקרים הקרים.
  2. צאי להתאמן בבוקר: בוסט האנרגיה שתתני לעצמך על הבוקר, קודם כל יגרום לך ״להיפטר״ מהמחויבות, וגם ישמור על חום גופך גבוה יותר במהלך היום.
  3. הכניסי אל התפריט היומי פחמימות מורכבות: כשקר לנו, ובחוץ יורד גשם, מתחשק לנו דווקא להתפנק על פחמימות ריקות, כמו פסטה, פיצה, וכדומה. אך מה שקורה כאשר מדובר בפחמימות ריקות, הן מספקות את הצורך לרגע קצר יחסית, הגוף מפרק אותן מהר, ושוב קר לנו, ואנו רוצות עוד. לכן, בימי החורף חשוב להכניס לתפריט פחמימות מורכבות, עשירות בסיבים תזונתיים, כמו אורז מלא, שיבולת שועל, חיטה מלאה ועוד. לגוף ייקח יותר זמן לפרק ולעכל, ואת תהיי שבעה יותר, וחום גופך ישמר לזמן רב יותר.
  4. אל תביאי איתך את האוכל לסלון: זה מתבקש לקחת איתך את האוכל לסלון, להתכרבל ולצפות בטלוויזיה. אך ככה את לא מקדישה מחשבה לאוכל, ואת יכולה להמשיך ולהמשיך. התיישבי על יד השולחן, ותאכלי. כך תרגישי שבעה יותר.
  5. הקפידי לשתות הרבה: בעונת החורף האוויר יבש יותר, והמזגנים נוטים אף הם לייבש. למרות שהרצון לשתות יורד משמעותית כשקר בחוץ, הקפידי על שתייה מרובה. אפשר לשתות מים בטמפרטורת החדר, כך שלא יהיו קרים מידי. בנוסף, הכניסי לפחות שתי כוסות תה ירוק לתפריט היומי. התה מחמם את הגוף, וגם עשיר בנוגדי חמצון ומסייע בשמירה על המשקל.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

איך עוברים את החורף בלי להשמין?

החורף הגיע, ויחד איתו החשק לאוכל מנחם וחמים. ריכזנו עבורך טיפים כיצד תוכלי לעבור את החורף ולשמור על הגזרה מאת: לני כהן כולנו מכירות את

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן