גרסאת דסקטופ

האביב בפתח: אילו פירות הכי בריאים לעונת הפריחה

פירות

האביב בפתח: אילו פירות הכי בריאים לעונת הפריחה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

ניתן למצוא לאורך כל עונות השנה מגוון רחב של פירות, אבל כדאי לדעת שלאכילת פרי בעונה שלו יתרונות רבים.

האביב קרב ובא, ופירות ההדר של החורף נעלמים לאט לאט, ואילו הפירות הקיציים עוד לא הגיעו אל המדפים. לאורך כל השנה, פירות הם חלק בלתי נפרד מתזונה מאוזנת, הם מלאים בויטמינים ומינרלים חיוניים, כמו אשלגן, חומצה פולית, וסיבים תזונתיים. כל אלו מסייעים למערכת העיכול, וידועים כמפחיתי דיכאון, מחלות כרוניות, וכמונעי דלקות ושאר תופעות לוואי הנגרמות ממחסור בוויטמין C ובוויטמין A.

הקדמה הטכנולוגית וההנדסה הגנטית אכן מאפשרות לנו לטעום היצע עשיר של פירות, במהלך כל השנה. פירות רבים מיובאים ונשמרים בקירור לאורך זמן, וכך לנו מתאפשר ליהנות מפירות שונים מחוץ לעונת גידולם המסורתית. אך אכילת פירות לפי העונה שלהם יכולה להבטיח קודם כל טריות, וכמובן יתרונות נוספים.

יתרון ראשון ומהותי במיוחד הוא הבריאות. החומרים הפעילים שלהם השפעה בריאה נמצאים בשיאם כאשר הפרי גדל ונאכל בעונתו.  יתרון נוסף הוא כמובן חשוב לא פחות, והוא הטעם. כאשר פרי טרי, ולא עבר חודשים ארוכים בקירור, או נשלח ממדינה רחוקה, אנו מקבלים פרי טרי במיוחד, כך שגם הטעמים שלו עשירים במיוחד. גם המחיר יכול להשתנות בהתאם, פרי שנמכר בעונתו הוא נפוץ יותר, ונצרך יותר, ולכן מחירו נמוך יותר באופן משמעותי.

כך תשמרי על טריות ובריאות מקסימלית: פירות לעונת האביב

  1. אשכולית לבנה- האשכולית טעימה במיוחד בעונת האביב, היא נחשבת לדלת קלוריות, ועשירה במיוחד בחומרים מזינים אשר מסייעים לבריאות הכללית שלנו. בנוסף, היא מעניקה לעורנו מראה חלק ובריא יותר. האשכולית אף ידועה כמסייעת להפחתת הסיכון למחלות שונות, ולהורדה במשקל.
  2. ענבים- הערך התזונתי והבריאותי של הענבים נמצא בשיאו כאשר הם נאכלים טריים ובשלים, עם הקליפה והגרעין. בזמן זה הענבים עשירים ביותר וויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. כמו כן, הם ידועים כמקור לנוגדי חמצון שונים, ובעלי יכולת להפחית את הסיכון למחלות לב.
  3. שזיף שחור- השזיף טוב לטיפול במצבי עצירות, עקב ריבוי הסיבים התזונתיים שהוא מכיל כמו גם חומרים ממריצי עיכול. בנוסף, מדובר בפרי שמתאים במיוחד לאנשים הסובלים מסוכרת, עקב ריבוי הסיבים שבו וכן האינדקס הגליקמי הנמוך שלו.
  4. תאנים- הפרי הנהדר והעונתי הזה מכיל מינרלים, ויטמינים, וכן סיבים תזונתיים, ובנוסף התאנים מכילות שפע של חומרים מזינים ומועילים כולל ויטמין A, ויטמין B1, ויטמין B2, סידן, ברזל, זרחן, מנגן, נתרן, אשלגן וכלור, אשר יוצרים שפע יתרונות בריאותיים.
  5. מלון ״ שרנטה״- מלון מסוג זה עשיר יותר בנוגדי חימצון ומינרלים מסויימים. הוא עשיר בבטא קרוטן ואלפא קרוטן המהווים חומר מוצא לויטמין A אשר מוכר כויטמין בעל תפקיד חשוב בשמירה על בריאות מערכת הראייה, חיזוק מערכת החיסון, הפחתת הסיכון למחלות סרטן ומחלות עור.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

האביב בפתח: אילו פירות הכי בריאים לעונת הפריחה

ניתן למצוא לאורך כל עונות השנה מגוון רחב של פירות, אבל כדאי לדעת שלאכילת פרי בעונה שלו יתרונות רבים. האביב קרב ובא, ופירות ההדר של

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן