גרסאת דסקטופ

הסוף לתסכול – נשנושים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה

shutterstock_1111252853

הסוף לתסכול – נשנושים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

הסוף לתסכול ולרגשות האשמה הגיע- סדרת נשנושים בריאים וקלים להכנה, שניתן להכין בבית או להגיש לאורחים. בעזרת הנשנושים הבריאים שלפניכם תוכלו לספק את החשק שלכם למתוק (או מלוח) וליהנות מחטיף טעים ובריא שהכנתם בעצמכם.

  1. עוגיות בננה ושיבולת שועל

עם רק 82 קלוריות לחתיכה, עוגיות נטולות הגלוטן שלפניכם הם חטיף בריא, עמוס בחמאת בוטנים, בננות, שיבולת שועל דקה ושבבי שוקולד זעירים. ארזו עוגייה אחת או שתיים כדי לקחת לעבודה או ללימודים וליהנות מנשנוש טעים ומעורר.

מצרכים:

  • ½ כוס זרעי פשתה טחונים
  • ½ כוס קמח שיבולת שועל
  • ¾ 2 כוסות שיבולת שועל דקה איכותית
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ¾ כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפות חמאה למריחה לא חלבית
  • 1/3 כוס סוכר מגורען
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • ½ כוס בננה מרוסקת
  • ½ כפית תמצית ווניל
  • 2 ביצים גדולות, מעט מעורבבות
  • 1/3 כוס שבבי שוקולד קטנים לא מומתקים
  • ¼ כוס זרעי חמנייה קלויים, ללא מלח

הוראות הכנה:

  1. חממו מראש תנור ל- 350 מעלות.
  2. ערבבו בקערה גדולה את זרעי הפשתה, קמח שיבולת השועל, שיבולת השועל וסודה לשתייה.
  3. ערבבו בקערה אחרת את חמאת הבוטנים עם החמאה והסוכר. מומלץ להיעזר במיקסר על מהירות בינונית כדי לקבל ערבוב אחיד. הוסיפו את הבננה, תמצית הווניל והביצים, וערבבו עד קבלת תערובת אחידה. הוסיפו לתערובת שיבולת השועל וערבבו היטב.
  4. היעזרו בכף או בידיים והניחו חתיכות קטנות של התערובת על תבנית עם נייר אפייה. אפו בתנור על כ- 350 מעלות במשך 12 דקות או עד שקצות העוגיות מקבלים צבע שחום מעט. הניחו לעוגיות להתקרר מחוץ לתנור לפני הגשה.

 

  1. שייק מנגו אפרסק

השתמשו בחתיכות מנגו ואפרסק קפואות כדי להכין שייק טעים, מהיר ופשוט מושלם לנשנוש או לארוחת בוקר לדרך.

מצרכים:

  • 2/3 כוס חתיכות אפרסק קפואות
  • 2/3 כוס חתיכות מנגו קפואות
  • 2/3 כוס נקטר אפרסקים
  • 1 כפית דבש
  • קרטון יוגורט אפרסק אורגני דל שומן

הוראות הכנה:

  1. ערבבו בבלנדר את האפרסק, המנגו, נקטר האפרסקים, הדבש והיוגורט. ערבבו במשך 2 דקות או עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. הגישו מיד.

 

  1. חטיף צנוברים מתוק-מלוח

כולם אוהבים לקנות חטיפי אנרגיה, אבל למה לא להכין אותם בבית? צנוברים עשויים להיות מעט יקרים, לכן אם אתם מעוניינים באלטרנטיבה זולה יותר, תמיד אפשר להשתמש בפקאנים במקום.

מצרכים:

  • 2/3 כוס קמח עוגה
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ¼ כוס קורנפלור
  • קמצוץ מלח
  • ½ כוס גבינה לבנה
  • 2 כפות חמאה
  • תרסיס שמן
  • ¾ כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 1/3 כוס סוכר מגורען
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כוס צנוברים

הוראות הכנה:

  1. חממו מראש תנור ל- 400 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה בעזרת תרסיס השמן.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הקמח, אבקת הסוכר, הקורנפלור והמלח. הוסיפו את הגבינה והחמאה וערבבו היטב עד קבלת תערובת אחידה. העבירו את התערובת לתבנית האפייה ואפו בתנור על 400 מעלות כ- 18 דקות או עד השחמה קלה.
  3. הורידו את טמפרטורת התנור ל- 350 מעלות.
  4. ערבבו יחד את סירופ המייפל, הסוכר המגורען, תמצית הווניל והביצים, עד קבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הצנוברים (או הפקאנים) וערבבו.
  5. שפכו את תערובת הצנוברים על תערובת הקמח בתנור. פזרו חצי כפית מלח מעל הכול בצורה שווה, ניתן לפזר גם אגוזים או שקדים טחונים.
  6. אפו על 350 מעלות כ- 25 דקות או עד התייצבות התערובת. הניחו להתקרר. חתכו ל- 25 חתיכות.

 

  1. פודינג שוקולד קרמי

הפודינג שוקולד הכי קרמי שתפגשו. בשילוב מנצח של אבקת קקאו ושוקולד מריר איכותי, מתקבל פודינג בריא ודל קלוריות (רק 194 קלוריות למנה). אפשר לאחסן מכוסה במקרר עד 5 ימים. להגשה מהממת מומלץ לטבול עלי נענע במים ולאחר מכן לגרור על פני סוכר, הניחו לעלים להתייבש ופזרו עלה אחד על כל מנת פודינג.

מצרכים:

  • ½ כוס סוכר מגורען
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אבקת קקאו לא ממותקת
  • ¼ כפית מלח
  • ½ 2 כוסות חלב 1% דל שומן
  • ½ כוס חלב מרוכז דל שומן
  • ¼ כוס שבבי שוקולד מריר (60%-70% קקאו)
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • עלי נענע טריים (לקישוט- אופציונאלי)

הוראות הכנה:

  1. ערבבו בסיר בינוני את הסוכר, הקורנפלור, אבקת הקקאו והמלח. הוסיפו את החלב ואת החלב המרוכז וערבבו.
  2. הביאו את התערובת לרתיחה על חום בינוני, תוך ערבוב מתמיד. הפחיתו את החום וערבבו על חום נמוך כדקה או עד הסמכת התערובת.
  3. הסירו את הסיר מהחום והוסיפו את השוקולד, ערבבו עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. הוסיפו את תמצית הווניל והמשיכו לערבב.
  4. שפכו את התערובת לכוסות לבחירתכם וכסו כל כוס היטב בניילון נצמד. הניחו לכוסות להתקרר כ- 4 שעות והסירו את הכיסוי.
  5. קשטו עם עלי המנטה המסוכרים והגישו.

 

  1. שייק בננה, שוקולד וחמאת בוטנים

השילוב הקלאסי של שוקולד וחמאת בוטנים חוזר ובגדול! תוספת הבננה רק מוסיפה לבריאות השייק והופכת אותו לאהוב במיוחד על ילדים. ההורים ייהנו במיוחד משייק טעים ובריא, מלא באשלגן, סיבים וחלבון.

מצרכים:

  • 1 כוס חלב שקדים לא ממותק
  • ½ כוס יוגורט ווניל דל שומן
  • 1 כף זרעי פשתה טחונים
  • 1 כף אבקת קקאו לא ממותקת
  • 2 כפות חמאת בוטנים קרמית
  • ½ כפית תמצית ווניל
  • 2 בננות, חתוכות לקוביות וקפואות
  • קצפת (אופציונאלי)
  • קקאו (אופציונאלי)

הוראות הכנה:

  1. הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר (מלבד 2 המרכיבים האחרונים: קצפת וקקאו לקישוט) וערבבו עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. הוסיפו מעט קצפת מעל כל כוס שייק וקשטו עם מעט אבקת קקאו מלמעלה.
  2. הילדים יכולים לעזור: הכנת שייקים היא דרך נהדרת לגרום לילדים קטנים להיות מעורבים יותר במטבח- ולהרחיק אותם מהתנור החם. תנו להם למדוד את החלב, היוגורט ושאר המרכיבים, ולהכניס אותם יפה לתוך הבלנדר עבורכם.

 

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

הסוף לתסכול – נשנושים בריאים, טעימים ופשוטים להכנה

הסוף לתסכול ולרגשות האשמה הגיע- סדרת נשנושים בריאים וקלים להכנה, שניתן להכין בבית או להגיש לאורחים. בעזרת הנשנושים הבריאים שלפניכם תוכלו לספק את החשק שלכם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן