גרסאת דסקטופ

מתכונים לפסח

ארוחת פסח

מתכונים לפסח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

שמחה רבה שמחה רבה, הפסח הגיע ומביא איתו שלל מתכונים חדשים. אם לקחתם על עצמכם את תפקיד המארח, תתכבדו במגוון מתכונים ורעיונות למנות ראשונות ולעיקריות חגיגיות שישאירו את בני המשפחה שלכם עם טעם לעוד.

מנות ראשונות-

סלט שקדים וחצילים עם נגיעות פלפל. 

טעם- פיקנטי

מי מגיע?- הכמות מספיקה ל10 מנות. כמנה ראשונה או לצד מנה עיקרית.

מה צריך?

שקדים קלופים  ⅔ כוס.

3 יחידות חציל (בינוני)

1 כף מלח גס

1 פלפל חריף (אדום)- יחידה בינונית. פרוס לטבעות

1 גמבה אדומה. פרוסה לרצועות

1 בצל סגול חתוך לקוביות

2 גבעולי כרפס קצוצים.

4.5 כפות שמן קנולה

5 שיני שום כתושות

½ כפית מלח

מיץ לימון מלימון 1.

⅓  כוס חומץ 5%

½ צרור כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה- לערבב הכל ולהגיש.

סלט חסה עם פירות יבשים-

טעם- מרענן

מי מגיע?– כמות שמספיקה ל12 מנות, כמנה ראשונה או לצד מנה עיקרית

מה צריך?

אריזת עלי בייבי.

חסה עגולה בינונית חתוכה.

½ חבילת פטריות חתוכות

½ צרור פטרוזליה

1 יחידה בינונית של בצל

חופן צימוקים

חופן אגוזי מלך

4 יחידות משמש מיובש

חופן חמוציות

1 כף דבש

לרוטב-

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

מערבבים הכל יחד נותנים לכל המרכיבים לנוח יחד בקערה שיספגו טעמים ובתאבון.

סלט תפוח אדמה

טעם- מרענן

מי מגיע? הכמות מספיקה ל6 מנות. כמנת פתיחה.

מה צריך?

6 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות

6 ביצים קשות קצוצות

2 יחידות בצל ירוק

6 מלפפונים חמוצים חתוכים לטבעות

5 כפות מיונז (אפשר גם מיונז לייט)

קורט מלח

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה-

מערבבים הכל יחד ובתאבון.

מנות עיקריות

פרגיות בדבש וקינמון

טעם- מתקתק

מי מגיע? הכמות מספיקה ל 6 סועדים

מה צריך?

6 חתיכות פרגיות

6 בצלים גדולים חתוכים לטבעות

4 כפות שמן קנולה

1 כף סוכר חום

2 כפיות דבש

קורט מלח

קורט פלפל שחור

כף קינמון

כף כורכום

1 כפית אבקת מרק עוף

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

מטגנים את הבצלים עד שיהיו זהובים ורכים, מוסיפים לטיגון את הסוכר החום והדבש ונותנים לתערובת להתערבב, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים, כ8 דק לכל צד. יש להקפיד לערבב מידי פעם שהבצלים לא ישרפו או ידבקו לסיר.לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים ונותנים לתערובת להתבשל. מביאים לרתיחה עד שהנוזל מצטמצם, מנמיחים אש ומשאירים כ 50 דקות זמן בישול. בתאבון.

תבשיל בקר בפלפלים אדומים

טעם- חריף מתקתק

מי מגיע- הכמות מספיקה ל 5 מנות עיקריות

מה צריך

1 ½ קילו בשר בקר

2 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות. (אפשר להמעיט אם רוצים פחות חריף)

2 גמבות מתוקות פרוסות לרצועות

4 כפות שמן קנולה

1 כוס מים רותחים

צרור כוסברה קצוץ

6 שיני שום קלופות ושלמות

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות אבקת מרק עוף

1 כף כמון

אופן ההכנה

מערבבים בקערית את השמן, המים והתבלינים היבשים. בסיר מטגנים על אש בינונית את שיני השום וכל סוגי הפלפלים כדקה, מוסיפים את בשר הבקרמפזרים מלמעלה את תערובת השמן והתבלינים שהכנו קודם לכן ואת הכוסברה. (הנוזל אמור לכסות את בשר הבקר, במידה ולא יש להוסיף מים רותחים במידת הצורך), מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ 45 דק.

קציצות דגים פיקנטיות

טעם- פיקנטי

מי מגיע? כמות מספיקה ל 8 מנות

מה צריך?

500 גרם פילה אמנון

2 כפות פירורי לחם

2 ביצים

4 כפות שמן זית

1 שן שום

1 בצל קצוץ

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

לרוטב

4 עגבניות חתוכות לקוביות

1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות

½ כוס מים רותחים

4 כפות שמן זית

כף פפריקה מתוקה

כף פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

1כף מלח

8 שיני שום פרוסות

צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה-

את הקציצות נכין ע”י ערבוב כל המצרכים וחלוקה לכדורים. לרוטב נטגן את העגבניות בסיר מעליהם נניח את רצועות הפלפלים (כולם), מעל הפלפלים נניח את כדורי הדגים שהכנו וניצוק מעל את הרוטב, נביא לרתיחה וננמיך את האש ונבשל כ 20 דק נוספות. ניתן להגיש את המנה לצד חלה טרייה.

רעיונות לתוספות למנות עיקריות

סלט קישואים חם

טעם- פיקנטי

מי מגיע – הכמות מספיקה ל6 סועדים כמנה נוספת לצד עיקרית

מה צריך?

8 קישואים קטנים

2 בצל חתוך לקוביות

1 כף שמן זית

חופן פטרוזליה

2 שיני שום קטושות

½ כוס מים רותחים

כפית פפריקה מתוקה

כפית אבקת מרק עוף

כפית כמון

קורט מלח

קורט סוכר

אופן ההכנה

נקצוץ את הבצל ונטגן אותו על אש בינונית, נוספים את הקישואים, כשהם חתוכים לטבעות (לא דקיקות מידי) ננמיך את האש. נוסיף את התבלינים והפטרוזיליה הקצוצה, נערבב ונוסיף את המים רותחים, נמתין שהקישואים יהיו רכים ונסיר מהאש.

תבשיל אורז ואפונה עם טוויסט

טעם- מחמם

מי מגיע- הכמות מספיקה ל6 מנות כתוספת למנה עיקרית

מה צריך

2 כוסות אורז יסמין

2 ½ כוסות מים רותחים

4 כפות שמן זית.

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל בינוני

1 כוס אפונת גינה מופשרת

חופן חמוציות

חופן שקדים קלופים

כורכום, מלח ופלפל לפי העין

אופן ההכנה

נטגן עם השמן את הבצל והגזר עד שהיו רכים וזהובים, נוסיף את האורז לעוד 5 דק על אש גבוהה, מצרף את התבלינים ונערבב טוב טוב. ננמיך את האש ונבשל כ20 דקות. נוסיף את אפונת הגינה ונערבב בעדינות. נפזר מלמעלה את חופן החמוציות והשקדים. והמנה מוכנה.

קינואה בירקות גינה

טעם- מתקתק

מי מגיע? הכמות מספיקה ל 8 מנות כתוספת לצד מנה עיקרית

מה צריך?

1 ½ כוסות קינואה שטופה

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

2 גמבות אדומות

2 גמבות צהובות

2 קישואים קטנים

2 כוסות פטריות שמפניון טריות וחתוכות

1 בצל

תבלינים לפי העין- מלח, פלפל, כמון ואבקת מרק בצל.

אופן ההכנה

נקפיץ במחבת עם שמן זית את כל הירקות החתוכים עד שיתרככו. בנתיים נבשל את הקינואה עם מים רותחים כ15 דקות ונסנן את הנוזלים המיותרים. נוסיף את הקינואה המוכנה למחבת הירקות ונערבב הכל יחד.

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

מתכונים לפסח

שמחה רבה שמחה רבה, הפסח הגיע ומביא איתו שלל מתכונים חדשים. אם לקחתם על עצמכם את תפקיד המארח, תתכבדו במגוון מתכונים ורעיונות למנות ראשונות ולעיקריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן