גרסאת דסקטופ

מתכונים מתוקים

shutterstock_713732929

מתכונים מתוקים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

כולנו אוהבים את המתוק, השוקולד והקינוח. למרות זאת, עיקר הממתקים והקינוחים שאנו אוכלים בחוץ, מורכבים משומנים לא בריאים, סוכרים פשוטים והרבה חומרים משמרים וצבעי מאכל

לכן, כאשר אנו רוכשים מתוק בחוץ, כדאי לנו לבחון את המרכיבים של מה שאנו אוכלים.

האמת? הדבר הטוב ביותר שאנו יכולים לעשות – הוא להכין את הממתקים האהובים עלינו לגמרי בעצמנו! רוב האנשים מאמינים כי מדובר ב”עבודה”, אך כאשר נכין את הקינוחים עם האנשים הנכונים או פשוט נתרגל להכין אותם – נלמד כי מדובר בתחביב מהנה, שאפשר לפתח באלפי צורות ססגוניות.

בראוניז שוקולד-בוטנים

מצרכים:

  • תרסיס שמן זית/שמן קוקוס לבישול (כך שלא נשתמש בהרבה שמן)
  • 1/4 כוס חמאה
  • 3/4 כוס סוכר מגורען, סילאן, מייפל, סוכר חום או כל רכיב מתוק, שיחליף את הסוכר הלבן
  • 1/3 כוס מים קרים
  • 3 ביצים, טרופות קלות
  • 1/4 כוס שמן קוקוס או שמן זית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 1/4 כוסות קמח חיטה מלאה/קמח קוקוס/קמח שקדים/קמח סויה לכל מטרה (נוודא כי הקמח אינו מכיל חיטה לבנה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס חמאת בוטנים ללא סוכר
  • 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 1/4 כוס של פצפוצי שוקולד או פתיתי שוקולד מרירים

אופן ההכנה:

  • נחמם את התנור ל- 180 מעלות. ניקח תבנית בגודל בינוני ונניח עליה נייר אפייה. נוודא שהנייר מכסה גם את הצדדים של התבנית. נרסס על התבנית שמן, כך שהמתוקים לא יידבקו ונמשיך.
  • בסיר בינוני, נמיס את החמאה על אש נמוכה. לאחר שהיא מתמוססת, נערבב אותה עם הסוכר שבחרנו והמים. לאחר מכן, נוסיף לתערובת את הביצים, תמצית הווניל, כוס קמח ואבקת אפייה ונערבב, עד שהתערובת של עד שתהיה חלקה.
  • נניח חמאת בוטנים בקערה קטנה; בהדרגה נוסיף עד 1/2 כוס של הבלילה שהכנו קודם לכן, עד שהיא חלקה לחלוטין. נשים בצד ונמשיך.
  • בקערה קטנה נוספת, נשלב את 1/4 כוס הקמח הנותרת, יחד עם אבקת הקקאו. נערבב אותם יחד עם מה שנשאר לנו מהבלילה הראשונית ונוסיף גם את פתיתי השוקולד. כשהתערובת חלקה, נשפוך אותה אל תבנית האפייה.
  • נוסיף מעט מבלילת חמאת הבוטנים על פני בלילת השוקולד במחבת. בעזרת מרית מתכת דקה, נערבב הכול ביחד.
  • נאפה במשך 20 עד 25 דקות * או עד שהבצק הופך לגמיש, כאשר ניגע בו קלות עם קיסם או שהקיסם יוצא נקי. נוציא מהתנור ונחכה שיתקררו. נחתוך לריבועים.

בתיאבון!

עוגת גבינה ופירות יער

מצרכים:

  • 2/3 כוס קמח חיטה מלאה/קמח שקדים/קמח קוקוס לכל מטרה
  • 2/3 כוס של שיבולת שועל שניתן לבשל מהר, כמו של “קוואקר”
  • 3 כפות סוכר חום, סילאן, מייפל או ממתיקים טבעיים אחרים
  • 2 כפות של שקדים קצוצים דק-דק
  • 1/4 כוס חמאה
  • 800 גרם גבינת שמנת מופחתת שומן
  • 1/3 כוס של סוכר חום, סילאן, מייפל או ממתיק טבעי אחר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית שקדים
  • 4 ביצים, טרופות קלות
  • 1/3 כוס של דובדבנים קצוצים. ניתן להחליף את הדובדבנים בתותים או אוכמניות או לשלב כמה שיותר פירות יער בתוך העוגה ולשם קישוט העוגה
  • 2 כפות של שקדים פרוסים (אופציונלי)

*את כל השקדים במתכון ניתן להחליף באגוזי לוז או לשלב ביניהם

אופן ההכנה:

  • נחמם את התנור ל- 180 מעלות. נניח דף אפייה על תבנית בינונית ונעטוף אותה היטב, כאשר אנו מוודאים כי עטפנו גם את צדדיה של התבנית. נשמן את התבנית ונניח אותה בצד.
  • בקערה בינונית, נערבב יחד את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר החום והשקדים הקצוצים. באמצעות בלנדר בצק, מטחנה או בלנדר איכותי, ניקח את הבלילה, נוסיף לה את החמאה ונערבב אותם עד שהם יהפכו לפירורים של ממש. נניח את הפירורים בתבנית שהכנו קודם לכן ונאפה במשך כ- 12 דקות.
  • בינתיים, בקערה בינונית, נניח את גבינת השמנת, הסוכר המגורען, תמצית הווניל, תמצית השקדים בקערה עמוקה ונטרוף אותם או נעביר אותם למערבל מזון, עד שהמרקם הופך לרך וקליל. תוך כדי ערבול הבלילה, נוסיף לה את הביצים. נוסיף את הדובדבנים/פירות היער ונערבב. כשהבלילה מוכנה, נמרח אותה מעל לפירורים שאפינו קודם לכן ונחזיר לתנור.
  • נאפה במשך 25 עד 35 דקות או עד ששכבת גבינת השמנת הופכת למוצקה. נניח בצד עד שיתקרר; אפילו מומלץ לכסות אותה בין שעתיים ועד ל- 24 שעות לפני ההגשה.
  • נחתוך ל- 20 ריבועים בערך. אם בחרנו לפרוס שקדים בנוסף לשקדים הקצוצים, אנו יכולים לפזר אותם על הממתקים לשם קישוט.

בתיאבון!

עוגת תפוחים וקינמון

מצרכים:

  • תרסיס שמן נון-סטיק
  • 3/4 כוס קמח מלא לכל מטרה/קמח שקדים/קמח קוקוס
  • 1/4 כוס זרעי פשתן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/8 כפית שיני ציפורן
  • 1/2 כוס קמח מלא או קמח בריא אחר (קמח חומוס, קמח קינואה, קמח אורז מלא, קמח שיבולת שועל או קמח שיפון)
  • 1 ביצה, טרופה קלות עבור
  • 500 גרם של יוגורט על בסיס חמצמץ, דל שומן
  • 1/3 כוס סוכר חום ארוז או תחליף בריא של סוכר חום
  • 1/4 כוס רסק תפוחים לא-ממותק
  • 3 כפות שמן קוקוס/שקדים/זית
  • 1 כף מולסה
  • 1 תפוח גדול קצוץ דק (שימלא כוס בינונית)
  • 2/3 כוס קצפת שהקצפנו מקרם קוקוס, שמנת צמחית או שמנת להקצפה דלת-שומן

אופן ההכנה:

  • נחמם את התנור ל- 180 מעלות. ניקח תבנית בינונית ונרסס את ספריי השמן עליה, כך שלא תהיה דביקה ונניח בצד.
  • בקערה גדולה, נערבב יחד את הקמח המלא לכל מטרה, את הקמח הלבן המלא, את זרעי הפשתן, אבקת האפייה, 3/4 כפית קינמון, הסודה לשתייה, הג’ינג’ר הטחון, המלח והציפורן. נניח את הקערה בצד ונמשיך.
  • בקערה בינונית נפרדת נשלב את הביצים, היוגורט, הסוכר חום, רסק התפוחים, השמן שבחרנו והמולסה.
  • נערבב את שתי הבלילות יחד, עד לכדי שלמות של תראי. נוסיף את חתיכות התפוח הקצוץ. נפזר את הבלילה באופן שווה בתבנית האפייה שהכנו מראש.
  • נאפה את העוגה במשך כ- 35 דקות או עד שנכניס קיסם שיניים לבלילה המוצקה והוא יצא נקי. נניח בצד שתתקרר מעט.
  • הצעת הגשה: נחתוך את העוגה לריבועים ונגיש חם. מעל כל מנה, נוכל להזליף מעט מהקצפת שהכנו קודם לכן ולפזר מעט קינמון. 

בתיאבון!

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

מתכונים מתוקים

כולנו אוהבים את המתוק, השוקולד והקינוח. למרות זאת, עיקר הממתקים והקינוחים שאנו אוכלים בחוץ, מורכבים משומנים לא בריאים, סוכרים פשוטים והרבה חומרים משמרים וצבעי מאכל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן