גרסאת דסקטופ

נשנושים בריאים וקלים להכנה

shutterstock_328930118

נשנושים בריאים וקלים להכנה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

אם החלטתם לאכול בריא, זה לא אומר שאתם חייבים לוותר על נשנושים. למעשה, נשנושים עשויים להיות דרך נהדרת להשביע חשקים ולשמור על עצמכם מסופקים בין הארוחות, כל זמן שתנשנשו חכם. מתכונים קלילים ובראים אלו הם דרך מצוינת ליהנות מהחטיפים האהובים עליכם מבלי לפוצץ את סך הקלוריות היומי שלכם.

 

  1. נגיסי פרוזן יוגורט עם אוכמניות

אוכמניות קפואות הן פשוט נהדרות, וכאשר הן טבולות ביוגורט ומוקפאות פעם נוספות, הן הופכות להיות חטיף מעודן או קינוח מתקתק.

מצרכים:

  • כוס אוכמניות קפואות
  • קנקן יוגורט
  • מגש קוביות קרח

הוראות הכנה:

  1. מלאו את מגש הקרח באוכמניות, אבל השאירו מקום נוסף בכל קובייה ליוגורט
  2. מלאו את המקום הנותר ביוגורט והכניסו למקפיא
  3. הקפיאו את המגש לילה שלם

 

  1. חטיפי בטטה

קחו הפסקה מצ’יפס בטטה ונסו חטיפי בטטה במקום. אפו בתנור עד קבלת גוון שחום ומרקם קריספי. חטיפים אלו יספקו את החשקים החזקים ביותר שלכם מבלי להעמיס עליכם קלוריות ושומן. ניתן להגיש עם מטבל חלפינו או שום ושמיר להשלמת הטעם. חטיפי הבטטה יכולים להיות מושלמים כמנה ראשונה קטנה או כחטיף צהריים בריא.

מצרכים:

  • 2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
  • 2 כפיות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. ערבבו את פרוסות הבטטה עם שמן הזית, המלח והפלפל
  2. סדרו את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה, כך שהפרוסות לא נוגעות אחת בשנייה
  3. אפו בתנור על חום של 180 מעלות צלזיוס בין 30 עד 40 דקות, עד קבלת צבע שחום יפה

 

  1. חתיכות שוקולד מתוק-מלוח

חתיכות השוקולד מתוק-מלוח הן החטיף המושלם ל-3 בצהריים. עמוסות בדובדבנים מיובשים, בייגלה, פיסטוקים ושבבי קוקוס, הן בריאות כמו שהן טעימות.

ניתן להחליף את הפירות המיובשים באגוזים אם אתם מעדיפים, אבל אל תוותרו אל המלח הגס, אתם תאהבו את התוספת.

מצרכים:

  • 2 שקיות שוקולד צ’יפס מריר, מומס
  • ½ כוס בייגלה מלוח, חתוך בגסות
  • ¼ כוס דובדבנים מיובשים
  • ¼ כוס שבבי קוקוס לא מסוכרים
  • ¼ כוס פיסטוק לא מומלח, חתוך בגסות
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  1. יש לפרוס נייר אפייה על משטח ישר ולשפוך כשליש מהשוקולד המומס על הנייר. השתמשו בסכין או תרווד כדי למרוח את השוקולד בצורה אחידה.
  2. פזרו בצורה שווה את חצי מהבייגלה, הדובדבנים, הקוקוס והפיסטוקים.
  3. שפכו את יתר השוקולד המומס ומרחו בצורה אחידה.
  4. פזרו בצורה שווה את יתר הבייגלה, הדובדבנים, הקוקוס והפיסטוקים. קשטו עם המלח הגס.
  5. הניחו לשוקולד לנוח עד שהוא מתקשה שעה אחת ושברו לחתיכות. אחסנו את החתיכות במקום קריר וסגור.

 

  1. גרנולה מושלמת

הגרנולה טעימה במיוחד ותעניק לכם מנת פחמימות ללא דגנים! גרנולה לרוב מורכבת מתערובת של שיבולת שועל, אגוזים וזרעים, ממתיק ושומן (כמו שמן). הגרנולה שלפניכם מדלגת על שיבולת השועל ומפצה על כך בשתי כוסות שלמות של אגוזים וכוס ורבע של זרעים. את תפקיד הממתיק לקח כמובן הדבש ושמן קוקוס בשביל השומן. כמובן שניתן להחליף את סוגי האגוזים בסוג המועדף עליכם.

מצרכים:

  • 1 כוס שקדים
  • 1 כוס פקאנים
  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • ½ כוס זרעי דלעת
  • ½ כוס שבבי קוקוס (לא מומתקים)
  • ¼ כוס זרעי פשתן
  • ¼ כוס זרעי חמנייה קלופים
  • ¼ כוס זרעי שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • ½ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 3 כפיות שמן קוקוס מומס
  • ¼ כוס דבש
  • 1 כפית תמצית וניל טהורה

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור מראש ל- 350 מעלות ושמנו נייר משטח נייר אפייה. ערבבו בקערה גדולה את השקדים, הפקאנים, החמוציות, זרעי הדלעת, ששבי הקוקוס, זרעי הפשתן, זרעי החמנייה, זרעי השומשום, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט.
  2. בקערה קטנה יותר, ערבבו ביסודיות את שמן הקוקוס, הדבש ותמצית הווניל.
  3. שפכו את התערובת הנוזלית על תערובת האגוזים והזרעים וערבבו היטב, עד שכולם יהיו מצופים היטב בנוזל המתוק.
  4. פזרו את התערובת על נייר האפייה בשכבה אחידה ודקה.
  5. אפו את הגרנולה עד שהיא מזהיבה והאגוזים קלויים, כ- 23 דקות.
  6. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לה להתקרר לחלוטין על נייר האפייה, לפני שתפרקו את התערובת לחלקיקיה ותאחסנו בקופסא אטומה.

 

  1. סושי יווני

הכינו את מקלות האכילה והתכוננו לסושי הצמחוני הטעים ביותר שתזכו לטעום! לאלו מאתנו שלא אוהבים דגים או פשוט מתחשק להם מאכל קומפקטי נטל בשר, סושי יווני הוא הפתרון המושלם.

מצרכים:

  • 1 מלפפון גדול
  • 1/3 כוס ממרח חומוס
  • ¼ כוס כבינת פטה מפוררת
  • ¼ כוס זיתי קלמטה חתוכים
  • ¼ כוס עגבניות שרי חתוכות
  • גבעול שמיר קטן ורענן
  • פלחי לימון (אופציונאלי)

הוראות הכנה:

  1. בעזרת קולפן, פרסו את המלפפון לפרוסות ארוכות ודקות. הניחו את הפרוסות על נייר סופג כדי לספוג את הלחות המיותרת.
  2. הניחו שתי פרוסות אחת על השנייה על גבי קרש חיתוך או משטח נקי אחר. מירחו חומוס על גבי כל פרוסה ופזרו מעט גבינת פטה, עגבניות שרי וזיתי קלמטה מעל.
  3. גלגלו והדקו כל פרוסת מלפפון. החדירו גבעול שמיר קטן על כל חתיכה מגולגלת וסחטו מיץ לימון על הכול.

 

  1. אגוזים חריפים-מתוקים

נשנוש בריא, חריף-מתוק שכיף לנשנש בכל שעות היום. טעם האגוזים העשיר יתמזג עם החריפות והמתקתקות על לשונכם וישאיר לכם טעם של עוד. מי צריך חטיפים מלוחים עתירי קלוריות כשאפשר ליהנות מחטיף בריא ומיוחד?

מצרכים:

  • 3 כוסות שקדים חיים
  • 1/3 כוס קינואה
  • 2 כפות דבש
  • 1 חלבון ביצה
  • ¼ כפית פלפל אדום
  • ¼ כפית ג’ינג’ר טחון
  • מלח

הוראות הכנה:

  1. חממו מראש תנור ל- 300 מעלות והכינו בצד תבנית מכוסה נייר אפייה. בקערה גדולה, ערבבו שקדים, קינואה, דבש, חלבון ביצה, פלפל אדום וג’ינג’ר, ותבלו היטב עם מלח.
  2. שיפכו את התערובת לתבנית המוכנה מראש ואפו עד קליה, 12-15 דקות.

 

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

נשנושים בריאים וקלים להכנה

אם החלטתם לאכול בריא, זה לא אומר שאתם חייבים לוותר על נשנושים. למעשה, נשנושים עשויים להיות דרך נהדרת להשביע חשקים ולשמור על עצמכם מסופקים בין

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן