גרסאת דסקטופ

קולגן דגים

shutterstock_336860954

קולגן דגים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

אודות אבקת קולגן דגים

צריכת קולגן כתוסף מוצעת על ידי חברות שונים בתור אבקות או טבליות, וזאת ממקורות שונים בדגש על החי – בשר, עוף ודגים. כמובן, ניתן לקבל את הקולגן פשוט מאכילת מזונות אלו, לרבות ביצים, וגם יש אבקות המבוססות על מקורות צמחיים כגון סויה. בכל מקרה, ישנן המלצות רבות מאנשי מקצוע ומחוקרים רפואיים להקפיד על צריכה מספקת של קולגן לצורך בניית מאגרים, אשר ישמשו את הגוף בעת שייצור הקולגן הטבעי יורד. כאמור, אחת האפשרויות היא לצרוך אבקת קולגן דגים שיש לה כמה יתרונות על פני מוצרים אחרים.

למה דווקא מדגים?

ראשית, יש להבהיר שלא רק קולגן דגים הינו יעיל ואיכותי. לדוגמא, אבקות קולגן המבוססות על מקור בשרי מכילות חומצות אמינו שמהן נבנים בעיקר סוגים מספר אחד ושלוש של קולגן. כיום ידוע על כמעט שלושים סוגים שונים של קולגן, כאשר סוג מספר אחד נפוץ בהרבה מכל השאר ומשחק תפקיד חשוב בגמישות העור ובאלסטיות של רקמות נוספת. לעומת זאת, סוג מספר שלוש שיש כאמור במקורות בשריים תורם לבריאות הלב וכלי הדם. לעומת זאת, בעופות אנו מוצאים בעיקר חומצות אמינו שיכולות לבנות קולגן מסוג שתיים שנמצא בעיקר בסחוס ותורם רבות לבריאות ולפעילות תקינה של המפרקים.

יתרונות הקולגן

אבל כאמור, המקור המומלץ ביותר כיום לקולגן הוא דגים לאור מספר סיבות עיקריות. קודם כל, באבקות אלו יש את הפוטנציאל הגבוה ביותר לבניית קולגן מסוג אחד, שהוא החשוב ביותר למי שמעוניין לשמר, לטפח ולשפר את מראה העור. בנוסף, אבקות קולגן עוברות הידרוליזה, תהליך חיוני המפרק את הקולגן למרכיבים קטנים ובפרט לחומצות אמינו. העניין הוא, שככל שחומצות האמינו המתקבלות בהידרוליזה קטנות יותר, כך רמות הספיגה שלהן בגוף גבוהות יותר, או במילים אחרות – המוצר יותר אפקטיבי. ובכן, נמצא כי קולגן דגים מפורק לחלקיקים יותר בהשוואה למוצרים אחרים, מה מגביר את יכולת הספיגה בגוף ביותר מחמישים אחוז. ומעבר לכך, ידוע כי אבקות המבוססות על בעלי חיים ימיים תורמות להאצת התחדשות התאים, ולכן להאטת תהליכי הזדקנות, להפחתת דלקות, לניקוי כולסטרול, להחלמה של פצעים ולשחזור מבנה העצמות.

לבחור נכון אבקת קולגן דגים

נכון שלאבקת קולגן דגים יש כמה יתרונות חשובים, אך כדי ליהנות מהם חשוב לבחור בחוכמה את המוצר. ראשית, הקפידו לקנות מוצרים של חברות אמינות ומוכרות, הידועות באיכות מוצריהן. שנית, אל תוותרו על אבקות שעברו הידרוליזה, שאם לא כן – החלקיקים שייכנסו לגופכם יהיו גדולים בהרבה ויכולת הספיגה תהיה נמוכה בהרבה. בנוסף, הקפידו שהקולגן יהיה חלבון טהור ולא מעורבב, וברמה גבוהה של בין שמונים לתשעים אחוז מסך המרכיבים במוצר. לבסוף, יש לציין כי ניתן לצרוך קולגן דגים גם בטבליות, שאותן לחלק מהאנשים יותר נוח ליטול, אולם הן גם נוטות להיות יקרות יותר.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

קולגן דגים

אודות אבקת קולגן דגים צריכת קולגן כתוסף מוצעת על ידי חברות שונים בתור אבקות או טבליות, וזאת ממקורות שונים בדגש על החי – בשר, עוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן