גרסאת דסקטופ

שלפוחית רגיזה

shutterstock_551904652

שלפוחית רגיזה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

כולנו פונים לשירותים על בסיס יומי, אך חלק מאיתנו מוצאים את עצמנו מבלים שם הרבה יותר זמן, לעומת אחרים

בממוצע, רוב האנשים פונים לשירותים בין 7 ל- 12 פעמים ביום, כדי להטיל שתן. אם אנו עוברים את המספרים הללו באופן משמעותי, יתכן ואנו סובלים משלפוחית רגיזה.

שלפוחית רגיזה עשויה להתפתח כתוצאה מבעיות שכיחות כגון זיהומים שונים ודלקות בדרכי השתן. לפעמים אף מדובר במצבים כגון ערמונית מוגדלת או גידול שפיר באזור, מה שבהחלט מומלץ לבדוק, אם אנו פוגשים את דלת השירותים שלנו לעיתים קרובות.

עם זאת, רוב הפעמים פשוט מדובר בהרגל פסיכולוגי, שגורם לנו לפנות לשירותים יותר מדי. כל עוד לא מדובר בבעיה רפואית, כדאי לנו לנסות את הטיפים הבאים, כך שנצליח לגבור על השלפוחית הרגיזה שלנו סוף כל סוף. 

תרגילי קיגל

אפשרות נוספת, היא לעבוד על שרירי רצפת האגן: באזור רצפת האגן והמפשעות התחתונות, יש לנו שרירים שזקוקים לפעילות גופנית, כדי להעניק לאזור האגן ושלפוחית השתן שלנו טונוס וכוח סיבולת.

הדרדרות בכוח השריר הספציפי הזה, עשויה להוביל לשלפוחית רגיזה באופן ישיר. כאשר אנחנו סובלים משלפוחית רגיזה, כדאי לנו להקפיד ולכווץ את שרירי אזור רצפת האגן לפחות כ- 30 פעמים ביום – כל יום. הדבר עשוי להקל על תחושת הצורך העז להטיל שתן, משום ששרירים אלו מאותתים לשלפוחית השתן כי עליה להרפות. ההרפיה תורמת לרגיעה. באופן כללי, מומלץ לעבוד על השרירים הללו כאשר אנחנו סובלים משלפוחית רגיזה, כדי לחזק את שרירי האזור, כך שבטווח הארוך נוכל להפחית את דחיפות השתן. 

נקפיד על כמות קבועה של נוזלים מידי יום

כאשר אנו סובלים משלפוחית רגיזה, רבים מאיתנו מאמינים כי הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לנסות ולהפחית את כמות הנוזלים שאנו שותים מידי יום. לצערנו, מסתבר כי זוהי גם הטעות הנפוצה ביותר לטיפול בתופעה.

כאשר אנו דואגים להזין את גופנו בכמות נכונה של נוזלים מידי יום, כזו שמתאימה לגוף שלנו באופן אישי, שלפוחית השתן שלנו מסגלת את עצמה לכמות הזו; נפחה גדל ומותאם לכמות לאורך הזמן.

רוב הפעמים, השלפוחית הרגיזה שלנו נגרמת עקב נסיבות שונות כגון זיהומים או אכילה מרובה של ממתקים – אין שום אזכור למים, שתורמים רק בריאות לחיינו. הגוף שלנו זקוק למים – הם מהווים את המצרך הבסיסי לחיים עבורנו. אין שום סיבה שנפחית את כמות המים שאנו צורכים, משום שגופנו זקוק להם על בסיס יומי באופן קריטי.

כאשר אנו מפחיתים את כמות המים שאנו שותים, אנו גורמים נזק למערכת העיכול שלנו, בייחוד לקיבה, למעיים, לכליות ושלפוחית השתן: הגוף שלנו עובד קשה יותר, במטרה לסנן את הרעלים מגופנו ולבצע את תהליכי העיכול של גופנו והניקוי של גופנו ביעילות. העבודה הקשה שגופנו משקיעה מצריכה ממנו יותר אנרגיה ושימוש במשאבים, שיכול היה לנצל לתפקידים אחרים וחשובים יותר.

משום שגופנו זקוק למשאבים שונים כדי לבצע תפקידים שונים, הוא לא תמיד יוכל להעניק די אנרגיה לייעול התהליכים הללו. כתוצאה מכך, אנו עלולים לסבול מעצירות, בטן נפוחה וכאבי בטן. לטווח ארוך, הדבר עשוי להוביל לשחיקה של האיברים ומחלות שונות, המיוחסות למערכת העיכול בכלל ולמעיים שלנו בפרט.

בשל כל זאת ועוד, כדאי לנו להקפיד ולשתות בין שניים לשלושה ליטרים מידי יום.

מומלץ לחלק את הנוזלים לאורך היום

כמובן שיש לבצע כל פעילות במתינות – אם נשתה שלושה ליטרים של מים מידי בוקר, אנו כן נזיק לגופנו: שלפוחית השתן של האדם הממוצע מכילה עד ליטר מים סך הכול.

הגוף שלנו הוא כמו מפעל חרושת חי, אשר מקבל חומרי גלם מידי יום ומייצר מהם חומרים חדשים, בהתאם לצרכים שלו. לדוגמא, המים בגופנו מסייעים לייצר אנרגיה, חלבונים, שומנים ואף לבצע תהליכים של ממש בגופנו כגון תהליכי הטיהור והניקוי של מערכת העיכול שלנו והוספת נפח לצואה.

עם זאת, אם גופנו מקבל יותר מדי מחומר גלם מסוים, נאמר מים, הוא יחוש עומס ויבקש להיפטר ממנו מהר ככל האפשר. לכן, אם נשתה הרבה מים בבת-אחת, כל שגופנו יקבל הם פאניקה וצורך עז להטיל שתן.

כדי לשמר על הבריאות שלנו, מומלץ כי נשתה מעל מים כל חצי שעה ביום. אנו יכולים לקנות פקק זוהר שיזכיר לנו או להסתובב עם בקבוקי מים קטנים, כך שתמיד נוכל ליהנות ממים צוננים בעת צמא.

נשתדל להימנע משתייה בשעות הערב

כאשר אנו סובלים משלפוחית רגיזה, לרוב אנו נוטים לסבול ממנה גם בשעות לא נוחות במיוחד, כמו הלילה. כדי לא לקום במהלך הלילה וללכת לשירותים, מומלץ לנסות ולהפחית את שתיית המים בחצי השני של היום.

אם אנו מאמינים כי הטיפ הזה עשוי לסייע לנו, עלינו לקחת בחשבון כי מבחינה בריאותית, עלינו לשתות הרבה יותר מים במהלך היום עצמו – כדי לפצות על החסך שניצור בערב.

בערב, נשתדל להימנע גם מנוזלים וגם ממאכלים המכילים הרבה נוזלים כגון פירות (במיוחד פירות הדר ועגבניות, כולל מוצריהן השונים כגון רוטב עגבניות), ירקות מסוימים, פטרוזיליה, כוסברה, עלים ירוקים המכילים הרבה נוזלים (כמובן שניתן לאכול פרי או ירק בערב, פשוט להוריד את כמות המים שאנחנו שותים באותו ערב, בהתאמה). אף מומלץ להימנע ממאכלים שגורמים לנו לשתות יותר מהרגיל כגון מאכלים חריפים, מלוחים יתר על המידה, חמוצים או שוקולד.

הימנעו מאלכוהול ומשקאות המכילים קפאין

אלכוהול ומשקאות המכילים קפאין, לרבות משקאות מוגזים, קפה, תה וכדומה, הם משתנים מאוד: שניהם מכילים ערכים מוגזמים של סוכרים, אשר יוצרים עומס בגופנו ומבקשים לבצע את תהליכי העיכול והטיהור של גופנו כמה שיותר מהר. כתוצאה מכך, אנו מוצאים את עצמנו פוגשים בדלת השירותים לעיתים קרובות.

אף מומלץ להימנע מכל המאכלים אשר כתוב כי אינם מכילים קפאין כגון תה או קפה נטול. גם המשקאות הללו מכילים 3% של קפאין לפחות. אם אנו רגישים – גם כמות קטנה עשויה לשלח אותנו לשירותים.

כדאי לנו לנסות לאתגר את עצמנו ולהפסיק לשתות את המשקאות הללו. יתכן ובהתחלה נתקשה להיגמל מהקפאין בטווח הקצר, אך ככל שנבחין כי כמות השתן שלנו פוחתת, כך נלמד כי הדבר משתלם עבורנו בטווח הארוך.

נישאר רגועים

יתכן מאוד כי חלק מאיתנו נאלצים לפנות לשירותים באופן אוטומטי, כל פעם שאנו נלחצים. קיים קשר מסוים בין השניים, אשר משפיע על אנשים מסוימים יותר מאחרים.

כדאי לנו לנסות ולבחון כמה פעמים ביום אנחנו חשים לחץ, עומס או חרדה. אם התשובה היא “במידה מרובה”, יתכן ומצאנו את הגורם לבעיה. כעת, יש לשאול “מדוע אנחנו כה לחוצים?” ולנסות ולמצוא את הדרך, לפתור את הקושי ולמצוא את השלווה.

ישנן דרכים רבות להתמודד עם לחץ וחרדה בנעימים: נשימות עמוקות, יוגה, מדיטציה, אמבטיות חמות, מסז’ים, זמן לבד עם מוזיקה מרגיעה, שהייה בטבע ועוד. כדאי לנו לאמץ את ההרגלים הללו לחיינו, כדי ליהנות משקט נפשי ומשקט משלפוחית השתן שלנו.

לא נחשוב על זה

כפי שציינו בראשית המאמר, שלפוחית רגיזה נובעת פעמים רבות כתוצאה מדפוס שהתרגלנו אליו: התרגלנו ללכת לשירותים לעיתים תכופות יותר ולכן, עם הזמן, גופנו התרגל להפעיל לחץ לפנות לשירותים לעיתים קרובות יותר, שלא פשוט להתעלם ממנו. באותו אופן, יתכן כי הלחץ הזה כלל אינו קיים – אך אנו חשים את הצורך לפנות לשירותים בכל מקרה, גם אם מדובר בזמן לא נוח.

כדי להסדיר את המצב, עלינו לנסות ולבנות מחדש את הסיבולת של שלפוחית השתן שלנו, על ידי הפגנת איפוק ומתן סדר עדיפויות ברור – כך שהטלת שתן מצויה בסוף הרשימה.

כדי לעשות זאת, יהיה עלינו לתרגל שליטה עצמית ולמצוא את הכוח לחשוב על הדחיפות לשתן פחות מהרגיל. גם כאשר אנו חשים את הצורך, מומלץ למהר ולנסות למצוא הסחת דעת. פעמים רבות, כאשר לא מתמקדים בשתן מבחינה מחשבתית, התחושה הופכת קלה יותר ואף נעלמת. הכול תלוי בכוח הרצון. ההמלצה הרווחת היא למצוא דבר מה אשר דורש ריכוז רב כגון תשחצים, סודוקו, תרגילים מתמטיים או נושאי לימוד כאלו או אחרים.

באותו אופן, לעיתים קרובות מומלץ כי פשוט ננסה שלא לחשוב על שתן כלל: על השלפוחית הרגיזה שלנו, על הרצון להטיל שתן או על כמויות השתייה שאנו שותים. פעמים רבות, לאחר ש”מתעלמים” ממחשבה מסוימת לאורך זמן, היא פשוט נעלמת מחיינו כלא הייתה. אם מחשבות וצרכים של שתן מופיעים בנו – אסור לנו להלקות את עצמנו! נקפיד לזכור כי מדובר בפעילות טבעית וכי אנו מנסים להשתפר בכל יום ולשכוח מהדחיפות שבה. הכול בסדר! אם נקפיד להשרות על חיינו רוגע, המחשבה תשוט הלאה ממחשבותינו לאורך הזמן.

 

 

 

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

שלפוחית רגיזה

כולנו פונים לשירותים על בסיס יומי, אך חלק מאיתנו מוצאים את עצמנו מבלים שם הרבה יותר זמן, לעומת אחרים בממוצע, רוב האנשים פונים לשירותים בין

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן