גרסאת דסקטופ

17 כלים לניהול כעס

shutterstock_153586862

17 כלים לניהול כעס

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

לשלוט בכעס, זה אפשרי? איך עושים את זה?

רוב האנשים מחלקים את הרגשות שלהם לשתיים; רגשות חיוביים ורגשות שליליים. כעס בדרך כלל נופל לקטגוריה של הרגשות השליליים, אבל האם זה באמת המצב?

כעס יכול לשמש אותנו לטובה, כאשר הוא מעורר אותנו להבין  שמשהו לא בסדר וכדאי לעבוד עליו; בעיות בבית, בעבודה, במערכות יחסים, ועוד.

מתי הכעס נופל לקטגוריה של רגש בעייתי? כאשר הכעס מפעיל אותנו, ואנו מוצאים את עצמינו מתנהגים באגרסיביות, מתפרצים, או אפילו מתנהגים באלימות.

ללמוד לשלוט ולנהל את הכעס שלנו, זוהי מיומנות חשובה. כזו שיכולה למנוע מאיתנו לעשות או להגיד משהו שנתחרט עליו. אבל איך עושים את זה?

ישנן אסטרטגיות ספציפיות בהן אפשר לנקוט כדי לנהל את הכעס, אבל לפני כן, חשוב להבין שתי דברים:

דבר ראשון, להבין שהחלוקה הבינארית של רגש טוב ורגש רע- היא מובילה לכעס בלתי נשלט. אנו חיים בתקופה בה אנשים קוראים לנו לצנזר את הרגשות שלנו. אנו רגילים להדחיק רגשות אותם אנו תופסים כ”שליליים”. אבל בדומה לסיר לחץ, ככל שאנו מדחיקים את הרגש יותר, ככה הוא עתיד להתפרץ בצורה חזקה יותר. עלינו קודם כל להכיר בכך שאנו חווים כעס, שהכעס הוא רגש לגיטימי שיש לתת לו מקום. אין רגש שלילי, יש מעשים שליליים. ולכן עלינו להתמקד במעשים ולא ברגש.

דבר שני, עלינו להכיר את הכעס מבעוד מועד. ברגע שבו אנו חווים התקף זעם, זה לא הרגע להתחיל לפתח אסטרטגיות לניהול שלו. עלינו להתאמן מראש, ולהתכונן מראש למצב של כעס. רק ככה נוכל לנהל אותו כמו שצריך בזמן אמת.

כעת כשהבנו את ההיגיון מאחורי הכלים, הבה נקפוץ למים

17 כלים לניהול כעס

  1. ספירה לאחור

ככל שאנו כועסים יותר, כדאי להתחיל במספר גבוה יותר. התחילו במספר מאה, ורדו עד הסיפרה אחת. זה חשוב, בגלל שבזמן הספירה קצב הלב שלנו יורד, ואנו לאט לאט נרגעים.

  1. לנשום עמוק

כשאנו כועסים, הנשימות שלנו נעשות מהירות ושטוחות. אם ננשום הפוך, זה “יחזיר לאחור” את התהליך של הכעס וירגיע אותנו. קח נשימות עמוקות ואיטיות, עד שגל הכעס יחלוף.

  1. ספורט

כעס שווה אנרגיה. לא עדיף להוציא את האנרגיה הזו על ספורט? צא לריצה, לרכיבה על אופניים, לשחק כדורגל או כדורסל… במקום להפסיד מהכעס, אתה מרוויח בריאות גופנית ומנטלית.

  1. למצוא את המנטרה הנכונה

לפעמים פשוט צריך למצוא את המשפט הנכון שירגיע אותנו. “זה יעבור”, או “הכל בסדר”. לא משנה מה תוכן המשפט, משנה רק שהוא יעזור לך למצוא את הריכוז והשלווה שלך חזרה.

  1. אחריות

כעס לוקח ממך את השליטה. אתה יכול לקחת אותה חזרה, על ידי זה שאתה בוחר איך להגיב. שנן לעצמך שעל ידי תגובה רגועה יותר, אתה מרוויח שליטה בסיטואציה.

  1. מתיחות

תרגילי יוגה פשוטים, או אפילו סתם מתיחה של הזרועות והצוואר, אלו תרגילים פשוטים שעוזרים לנו להרגיש שאנו בשליטה על הגוף שלנו, וממילא מסייעים בהפחתה של הכעס. אין צורך בשום עזרים חיצוניים או מכשור ספורט.

  1. דימיון מודרך

אפשר פשוט לברוח אל חדר חשוך, לעצום עיניים, ולדמיין את עצמינו על חוף הים. הגלים מתנפצים לרגלינו, ושחפים עפים בשמים. אפשר גם להתרכז בפרטים שוליים מהתמונה שיש לנו בראש. למשל, מה הצבע של השמים? מה הגובה של הדיונות? איך נשמעות הקריאות של הציפורים? הבריחה הזו אל תוך נוף ומקום אחר בהחלט יכולה לעזור לנו למצוא שלווה.

  1. שפתיים חתומות

אז אתה עצבני, הגעת לרגע שיא של עצבים, ואתה יודע שאם תפתח את הפה כרגע- מילים טובות לא יצאו ממנו. מה יקרה אם תדמיין שהשפתיים שלך דבוקות זו לזו? שמאיזושהי סיבה אתה פשוט לא יכול להגיד כלום כרגע? חשוב על זה כעל משחק, שהתפקיד שלו זה הפחתת הנזק שהכעס יכול לגרום. הרגעים הללו בהן אתה שותק יכולים לעזור לך להתאפס חזרה.

  1. פסק זמן

לפעמים אתה פשוט צריך להתרחק מכולם לכמה דקות. ללכת הצידה, לשבת, לחשוב, להיות עם עצמך, ורק אז לחזור. לך תדע, אולי כל כך תהנה מהרגעים השקטים הללו, שתמצא את עצמך יוזם אותם.

  1. לעשות מעשה

אתה כועס? מעולה. תעל את הכעס הרגעי הזה למשהו חשוב. למשל, יוצא לך לכעוס בכעסם של אנשים שנקלעו לחיים פחות טובים? עכשיו זה הזמן לחתום על עצומות, כתוב מכתב לחבר כנסת או סתם ככה בחר לעשות דברים קטנים למענם. לך לשפוך את כל הזעם שלך לעשייה ברוכה.

  1. חשבו לפני שאתם מדברים

המילים שלך עלולות לפגוע במישהו רק אם תגיד אותן בקול. אבל זה בסדר לכתוב אותן ביומן שלך. הוצא את כל הכעס והתסכול על הדף. הכתיבה תעזור לך לשחרר את הכעס שהצטבר אצלך, ולהגיע לרגיעה.

  1. מצא פתרון מיידי

הילד יצא שוב לשחק לפני שהוא אכל ארוחת צהריים? מעצבן אותך לראות את הצלחת הלא גמורה מונחת על השולחן? יופי. אל תשאיר אותה שם. נסה להרחיק מטווח הראיה שלך את הטריגר לכעס שלך. נסה למצוא פתרון דומה במצבים נתונים אחרים. לפעמים זה פשוט כל מה שצריך כדי להפחית את הכעס.

  1. חזרות

ערוך בראש שלך חזרה של מה שאתה רוצה להגיד. כאשר אנו מתאמנים מראש על הדברים שלנו, יש סיכוי נמוך יותר שנגיע להתפרצות. כמו כן, החזרה מאפשרת לנו לדמיין כמה תוצאות עתידיות בראש שלנו, ובכך מקטינה את הסיכוי שלנו להיתפס לא מוכנים, ולתת לרגש לשלוט בסיטואציה.

  1. תמרור עצור

פשוט דמיין לעצמך תמרור עצור לפניך. הסמל האוניברסלי לעצירה, יכול להוות כלי מהיר וחשוב בשליטה על הכעס שלך, ולאפשר לך לנשום עמוק, להרגע, ולמנוע מסיטואציה להתלקח.

  1. שנה את המסלול שלך

לפעמים אנו מתחילים את היום בעצבים, עוד לפני שהתחלנו אותו בכלל. התור הארוך בסופר, הפקקים בדרך לעבודה… הסיבות יכולות להיות רבות ומגוונות. מצא את הדברים הללו שגורמים לך להתחיל את היום עצבני, עוד לפני הספקת לשתות את הלגימה הראשונה של הקפה. והפתרון הפשוט, פשוט שנה את המסלול שלך. אולי אפילו תקח את הדרך הארוכה יותר, אבל זה שווה את ההגעה לעבודה חופשי מעצבים ורגוע.

  1. לדבר על זה

לפעמים אנו פשוט נותנים לעצמינו להתבשל במחשבות על סיטואציה, ובכך מלבים את האש של עצמינו, ונעשים עצבניים יותר ויותר. לכן ממש חשוב למצוא אדם אמין, עם גישה בריאה וחיובית לחיים, ולשתף אותו במה שקרה. אולי תיהיה לו פרוספקטיבה על הסיטואציה, שתגרום לכם לכעוס פחות… לך תדע.

  1. לצחוק

אתה כועס? ובכן, מה דעתך לרמות את המצב רוח שלך, ובמקום לכעוס, למצוא משהו לצחוק עליו? נניח, לראות ממים מצחיקים, סדרת קומדיה, לשחק עם הילדים שלך, או אפילו לעשות בדיחה שחורה על הסיטואציה המתסכלת שאתה נמצא בה. כולנו הרי יודעים שאין הקלה גדולה יותר מאשר צחוק.

בשורה תחתונה, כעס זה רגש שכל בני האדם חווים. כעס הוא דבר שלילי כאשר הוא מוביל להתפרצויות ואגרסיביות, ואז יש ללמוד לנהל אותו בצורה בריאה. אם גם העצות שצוינו פה לא עוזרות, אל תתבייש. פנה לאיש מקצוע, פסיכולוג או פסיכיאטר. יש היום המון דרכים לסייע לך לווסת ולנהל את הכעס. זה אפשרי, חבל להישאר עם זה לבד.

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

17 כלים לניהול כעס

לשלוט בכעס, זה אפשרי? איך עושים את זה? רוב האנשים מחלקים את הרגשות שלהם לשתיים; רגשות חיוביים ורגשות שליליים. כעס בדרך כלל נופל לקטגוריה של

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן