גרסאת דסקטופ

5 חוקי הברזל לטיהור אקנה

shutterstock_552395998

5 חוקי הברזל לטיהור אקנה

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

כולנו חווינו את המצב הזה, בו אנו מתעוררים בבוקר ופוגשים ב”חבר” חדש שמעולם לא ראינו בעבר, מופיע במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. חלק מאיתנו מכנים אותו חצ’קון, אחרים מכנים אותו פצעון, אך הוא בוודאות חלק מתופעת האקנה המעיקה

אף על פי שרבים מאיתנו ודאי נאבקים בתופעה נואשות, מאוד פשוט לסייע לה להיעלם מחיינו לעד – הכול תלוי בתזונה שלנו. תזונה שמכילה שומנים לא בריאים כגון שומני טרנס וחומצות שומן רוויות (המצויים בעיקר מזון מהיר, מזון שמטוגן בשמן שהשתמשו בו בעבר או שישב על המחבת זמן רב, פופקורן, חטיפים…), מלחים רבים (המצויים בגרעינים, צ’יפס, פופקורן…), סוכרים רבים (המצויים בעיקר בשוקולדים על בסיס חלב, לחם לבן, משקאות ממתוקים…) וחומרים משמרים, לרוב יסבלו מאקנה לעיתים תכופות יותר ואף יתקשו להיפטר ממנו.

לעומת זאת, שילוב של שומנים בריאים כגון אומגה 3, ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים וחלבונים יסייעו לשפר את המצב שלנו פלאים.

כדי שנוכל לסלק את האקנה מחיינו, יהיה עלינו לקבל את הבריאות לחיינו.

אומגה 3

גופנו פועל יום-יום באופן שגרתי: מידי יום, הוא מגלה תאים שמאותתים כי הם עייפו מחייהם והם קרובים למוות. באותה שעה, חומצות השומן הבריאות, כמו אומגה 3, עושות את דרכן אל עבר התאים, מעניקים להם לחות והזנה ומייעלים את תהליכי הניקוי שלהם מפסולת, לכלוך, זיהומים ואף פולשים.

כאשר התאים אכן מתים, אומגה 3 מסייעת להאיץ את תהליך הייצור של תאים חדשים, רעננים וגמישים. לאחר מכן, היא פונה אל תאי העור הקיימים ומסייעת לפנות את התאים המתים מגופנו, כדי להכין מקום חדש לתאים החדשים הממשמשים ובאים: השומנים מנצלים את מרקמם החלקלק ויחד עם הרוח, מסייעים לתאים להחליק אל מחוץ לגופנו, כעור יבש.

תוך שניות מספר, אומגה 3 דואגת ליישב את העור בתאים חדשים ובריאים, אותם היא מקפידה לשוב ולהזין בלחות, לנקות ביעילות ולגונן עליהם, מפני גורמים מזיקים. על ידי שימור וייעול תהליכי הניקוי וההזנה של העור שלנו, השומן הבריא הזה דואג לאזן את רמות השומנים הבריאים בגופנו ואף לתרום לתהליכי הניקוי, של שומנים לא בריאים מגופנו. מסיבה זו, כדאי לנו לשלב את אומגה 3 בתזונה היומית שלנו, כדי להתגבר על האקנה המעיק.

אף יש לציין כי אומגה 3 תורמת שפע בריאות למערכת העצבים שלנו, מחזור הדם שלנו וכלל המערכות של תאי הגוף שלנו.

ניתן למצוא אומגה 3 בדגים שומניים כגון סלמון, מקרל, סרדינים טונה… קיימים מאגרים יפים של אומגה 3 בזרעי צ’יה, זרעי פשתן, אגוזים, אגוזי מלך, תרד אצות ועוד.

אבץ

אומגה 3 אמנם דואגת לעיקר הצרכים של עורנו, אך מעבר לשומנים ופעילות תקינה, עורנו אף זקוק להזנה של רכיבים נוספים, שיתחזקו את כלל התהליכים שלו.

החלבונים הם חלק מהותי מחיינו – הם מהווים כ- 50% מהמסה היבשה של גופנו ומבצעים אינספור תפקידים – ששומרים עלינו חיים, בתנועה, מאפשרים לנו לחשוב, ללמוד, לצחוק ולהתנהל ביום-יום.

לאבץ תפקידים רבים בגופנו: הוא משתתף בהפעלתם של מעל ל- 200 אנזימים בגופנו, כאשר חלקם אחראים על תהליכי ייצור החלבונים בגופנו. החלבונים מסייעים להעניק לחות לעורנו שלנו ולהביא לייצור מוגבר של תאים חדשים ובריאים של עור, שיחליפו את התאים הישנים ויאפשרו נשירה של תאי עור מתים, שאיבדו מכוחם ואינם בריאים.

בנוסף, בזכות היותו אנטי-דלקתי והפעילות שלו לצד ויטמין A לשם חיזוק המערך החיסוני שלנו וקווי ההגנה השונים שלנו, השניים מסייעים להעניק לחות לעורנו ואף למנוע תופעות דלקתיות שונות כגון אקנה או הרפס. בשל היותם נוגדי חמצון, הם מסייעים להאט את תהליך ההזדקנות של גופנו ולתרום למראה עור מתוח ונטול קמטים.

אנו יכולים למצוא ערכים יפים של אבץ, בעיקר לצד מאכלים המכילים ערך גבוה של חלבונים כגון בשר בקר, דגים, ביצים ומוצרי חלב או מאכלים מן הצומח כגון נבטי חיטה, אגוזים, זרעים, טחינה, קטניות, שמרי בירה, מיסו, חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, קינואה ועוד.

פרוביוטיקה

החיידקים הפרוביוטיים הם חיידקים חברותיים, שבניגוד לשארית החיידקים שאנו מכירים, בריאים ואף חיוניים לגופנו ולעורנו. בזכות פעילותם במעיים שלנו, אנחנו נהנים מספיגה אופטימלית של ערכים תזונתיים מהמזון שמעשירים את עורנו בבריאות, מפחת ברמות הדלקתיות שלנו ומהקלה, בעת מצבים של חולי הן מבחינת הגוף שלנו והן מבחינת העור שלנו.

כיום, רוב הרופאים ימליצו לנו ליטול פרוביוטיקה בזמנים מסוימים, בזכות החשיבות שלה בעבור מערכת החיסון שלנו; אשר ממוקמת ברובה במעיים.

העור שלנו מהווה את קו ההגנה הראשון שלנו מפני פולשים, מזיקים ובקטריות ולכן, החיידקים הפרוביוטיים מתגוררים גם לאורך העור שלנו. נוכחות של חיידקים פרוביוטיים מסייעת למנוע היווצרות של חולי או דלקתיות בגופנו.

כאשר גופנו סובל מדלקתיות-יתר, בין אם היא מוצדקת ובין אם לאו, הוא מתמקד בפעילויות חריגות, שלאורך זמן פוגעות באיכות התהליכים השגרתיים של גופנו ולרבות, תהליך החידוש התאי של עורנו: מידי יום חומצות השומן, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שונים, מעניקים לתאים בגופנו לחות והזנה ומייעלים את תהליכי הניקוי שלהם מפסולת, לכלוך, זיהומים ואף פולשים.

במצב של דלקתיות-יתר, גופנו זונח את הפעולה הזו. כתוצאה מכך, תאי העור זוכים ליחס רע ובסופו של דבר מתייבשים ומתים. משום שגופנו איננו מתמקד בהם, הוא איננו שם לב לכך או משקיע מעט משאבים לשם פינוי תאים יבשים ומתים או ייצור של תאים רעננים ועשירים בלחות.

החיידקים הפרוביוטיים מסייעים למנוע את התופעה הזו, על ידי ויסות רמות הפעילות של המערך החיסוני שלנו, בתום פעילות דלקתית. כתוצאה מכך, התאים שלנו זוכים לטיפול מסור ואיכותי ואף להגנה מפני זיהומים או פולשים, אותה מספקים החיידקים הפרוביוטיים עצמם.

הכמות של החיידקים הפרוביוטים בגופנו הולכת ופוחתת עם השנים, לכן כדאי לנו להעשיר את גופנו במאכלים שונים ותוספי תזונה המכילים אותם. מאכלים מוכרים הם הרבה יוגורט ומאכלים המכילים הרבה סיבים תזונתיים כגון אבוקדו, תאנים, אוכמניות, פטל, ארטישוק, קטניות למיניהן, במיה, אגוזים, קינואה ועוד.

אף כדאי לנו להעשיר את גופנו בפריביוטיקה – המזון שמקדם את הבריאות וההתפתחות של החיידקים הפרוביוטיים בגופנו כגון חמוצים, חמוצים יפניים, מאכלים כבושים ללא חומץ סויה, מיסו, שום, בצל, ארטישוק ירושלמי, כרישה ועוד.

פירות, ירקות ועלים ירוקים 

ירקות ופירות העשירים בנוזלים כגון מלון, מלפפון, עגבניות וכדומה, יוסיפו לערך הנוזלים של גופנו ועל ידי כך, יסייעו לייעל את תהליכי הניקוי והטיהור של גופנו מרכיבים לא בריאים רבים ולרבות שומנים לא בריאים. ידוע כי נוזלים רבים ככל האפשר מסייעים לייעל את תהליכי הפירוק של השומנים וכתוצאה מכך, אף למנוע את התפתחות האקנה בטווח הארוך.

שנית, ישנם הירקות והפירות העשירים בנוגדי חמצון בצורה יוצאת דופן וכתוצאה מכך, מייעלים את תהליכי הניקוי והטיהור של עורנו ואף את תהליך ההתמודדות של גופנו עם תופעת הרדיקלים החופשיים. ברשימה הזו נמצא את האוכמניות, התותים, הענבים השחורים, השעועית, העגבניות, הברוקולי, רוב העלים הירוקים כגון ארוגולה, תרד, קייל ועוד.

ירקות, פירות ועלים ירוקים אשר נושאים עמם ויטמין A הם מומלצים במיוחד: ויטמין A מהותי לעור,  משום שהוא מסייע להאט את תהליך ההזדקנות של עורנו בפרט וגופנו בכלל ובנוסף – הינו אנטי-דלקתי. ככל שרמות הדלקתיות בגופנו יהיו נמוכות יותר – כך גופנו יפתח פחות אקנה.

את ויטמין A או את חברו בטא-קורטן, ניתן למצוא בירקות צהובים או כתומים (דלעת, גזר, דלורית, בטטה…), תרד, ביצים, כלל סוגי העלים הירוקים: התרד, הרוקט, הפטרוזיליה, הבזיליקום, האורגנו, השמיר, החסות למיניהן, הקייל… ועוד.

כדאי לנו לנסות ולאמץ את “הכלל הירוק” – להוסיף לכל מאכל משהו ירוק, גם אם מדובר רק בקישוט. ככל שנרבה להוסיף יותר ירוק לאוכל, כך נהנה מגור בריא יותר ועור צעיר יותר.

תה ירוק

התה הירוק דומה לתה השחור, אך עובר תהליך ייבוש טבעי, שמסייע לשמר את ערכיו התזונתיים. הוא תורם לחיזוק המערכת החיסונית שלכם ואף אנטי-בקטריאלי, אנטי-דלקתי, נלחם בפולשים שמנסים לפגוע בגופנו. כתוצאה מכך, הוא אף מסייע למגר הופעה או היווצרות של אקנה.

זאת ועוד, התה מעניק לגופנו תוספת מכובדת של נוזלים, נוגדי חמצון, ויטמינים A, B, C, D, E, K, מינרלים כמו מנגן, סלניום ורמות בריאות של קפאין. יחד, הם תורמים לייעול תהליכים גופניים רבים, המסייעים לגופנו לפעול באופן אופטימלי.

ויטמין E מייעל את הפעילות של חומצות השומן הבריאות בעורנו, לרבות הפעילות של שומנים כמו אומגה 3. במילים אחרות, ויטמין E מסייע לייעל את תהליך החידוש התאי.

ויטמין C מהווה חלק חיוני מתהליכי הניקוי, ייצור האנרגיה והחלבונים השונים בגופנו, אשר חיוניים לשם שימור הבריאות של עורנו לאורך השנים, הזנתו וטיהורו מפסולת מזהמת.

לאחר שאתם שותים תה ירוק, כדאי לכם למחזר את העלים בעלי המרקם הגס ביותר ולהשתמש בהם, כפילינג בריא ועשיר.

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

5 חוקי הברזל לטיהור אקנה

כולנו חווינו את המצב הזה, בו אנו מתעוררים בבוקר ופוגשים ב”חבר” חדש שמעולם לא ראינו בעבר, מופיע במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון. חלק מאיתנו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

מאכלים מנקי רעלים

כאשר אנו סובלים מ”קיבה רדומה”, לעיתים נופתע לגלות כי הרעלנו אותה. לעיתים אנו מתקשים להטיל

דילוג לתוכן