גרסאת דסקטופ

5 סיבות למה סוכר לא בריא לך

סכרין תמונה מאמר

5 סיבות למה סוכר לא בריא לך

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

מי מאיתנו לא אוהבת לפתוח את הבוקר עם עוגיה טובה ליד הקפה, להתפנק על גלידה טובה כשעצובים, או איזה משהו מתוק אחר הצהריים כשהגוף מתעייף, ואפילו כאות חיבה ואהבה להעניק שוקולדים לאהובים שלנו. הסוכר חלחל עמוק לתוך אורח החיים שלנו, ובצדק, הוא טעים וממכר. אבל נסתרות הן דרכי הסוכר, מחורים בשיניים ועד שומנים בדם. קבלו את האמת המרה על הסוכר האהוב.

הסוכר הלבן הוא למעשה תרכובת שמפיקים מצמחים כמו קנה סוכר וסלק סוכר, את מיצי הצמחים מבשלים וכך למעשה נוצר הסוכר. עד כאן נשמע בריא? אל תתבלבלו, עם זאת תזונה עתירת סוכרים מסוכנת ומזיקה לבריאות שלנו.

הוא יעשה אותך עייפה יותר

המון פעמים אחרי ארוחת הצהריים, כשפוקדת אותנו העייפות, או בתום יום עבודה עמוס הגוף שלנו משתוקק לאיזו קובייה מחפיסת שוקולד טעימה. מעבר להנאה שבטעם הטוב, אנו מכניסים לעצמנו “בוסט” אנרגיה, הגוף נכנס ל”היי” ואפילו המצב רוח. מה שאנחנו לא יודעים הוא שאותו “היי” זמני ביותר, והדרך לכביש העייפות מהירה בהחלט. כשאנחנו נהנות מאותו תענוג מתוק אנחנו מכניסות לגופנו סוכר לדם, אותו סוכר מעלה לנו את רמת האנרגייה ומיד מוריד אותה בחדות. מעבר לכך הסוכר מזרז את הפרשת הסרטונין במוח מה שמעצים את תחושת העייפות, ויכול להכניס אותנו למצב שינה במהרה.

הסוכר ממכר

בני האדם אוהבים דברים מתוקים, למעשה נולדנו עם החשק הממכר לסוכר, על הלשון שלנו קיימים מלא קולטנים של טעם מתוק. אותם קולטנים מפרישים “ניורוטרנסמיטים” שעושים לנו נעים ומעוררים לנו את החשק לעוד. לאותה התמכרות אנחנו נחשפים עוד כשאנחנו קטנטנים. בחלב האם קיים הלקטוז והוא מכיל כ40 אחוז מסך הקלוריות אותן צורך התינוק. אותה התמכרות מתפתחת וגוברת עם השנים החל מחשקים לעוגות ועוגיות ועד שוקולדים וקינוחים מושחתים. אבל הסוכר הממכר לעיתים תכופות מהווה מרכיב סמוי באוכל שלנו- בקופסאות שימורים, בלחמים, ממרחים ואפילו רטבים “בריאים לסלט”. ומופיע בשמות מגוונים על גבי האריזות (“סירופ תירס”, דקסטרוז, מלטוז, גלוקוז או פרקטוז)  חשוב לדעת שאפילו כמות קטנטנה ממנו תגרום לנו להשתוקק לעוד שלא לדבר גמילה ממנו שמלווה בתנודות חריפות במצבי הרוח, תשוקות למזונות, כאבי ראש ועייפות.

הסוכר משפיע על מצב הרוח שלנו

כולנו מכירות את סרטי הדרמה הרומנטים בהם נערה שבורת לב יושבת בביתה עם קופסת גלידה, בוכה ומתנחמת בטעם המתוק, לא פעם הצענו לילדים שלנו צ’ופר מתקתק ומנחם כשהיו עצובים, נהוג לחשוב שכשאנחנו טיפה עצובים הסוכר יכול לנחם ולהרגיע. אבל לא כך הדבר. מספר מחקרים מעידים על הקשר שבין עצבות לאכילת סוכר. באחד מהמחקרים לקחו מספר אנשים שנהגו לאכול במשך 6 שנים אוכל עתיר סוכר, אותו מחקר הוכיח כי קיים קשר בין רמת האינסולין לרמות הדופמין ואכן הראה שלאותם אנשים ישנו סיכוי גבווה פי 40 אחוז ללקות בדיכאון קליני. במקרים שעצוב אולי חיבוק טוב, או אוזן קשבת יכולים לתת מענה טוב יותר מקוביית שוקולד.

הסוכר פוגע בחלבוני הגוף

כשאנחנו צורכות מזונות מתוקים וטעימים הגוף שלנו עובר תהליך סכרור (“גליקציה”). בתהליך למעשה, מולקולות הסוכר מתחברות לחלבונים ולחומרים נוספים בגופנו. ומכיוון שמולקלות הסוכר חזקות ובעלות השפעה גבוהה (בעיקר אם הן נצרכות בכמות גדולה) הן משפיעות ומשנות את מבנה החלבונים ואף מזיקות לו. ובכך מסכנות את תפקוד מערכות הגוף. (תפקוד כבד, מוח, העצמות ושירירי הלב)

סוכר מאיץ הזדקנות

כולנו נזדקן בסוף, זה חלק משרשרת החיים, אבל ישנן דרכים להאט את קצב הזדקנות. תזונה דלת סוכרים היא אחת הדרכים הטובות והבריאות. כשאנחנו מדברות על הזדקנות חשוב להפריד בין סוכר מעובד, לסוכר טבעי ואמיתי המגיע מדגנים מלאים, פירות, וירקות. הסוכר המעובד מזרז תהליכי הזדקנות, גורם להשמנה בטנית, לעיניים נפוחות, כתמים וקמטים.לעומת זאת צריכת פחמימות מורכבות חיוני להאטת ההזדקנות, מחדש את תאי העור שלנו, מעניק מינרלים חיוניים וגורם לתפקוד תקין של הגוף.

בא לכן בכל זאת מתוק?

העשירו את התפריט שלכן בפחמימות מורכבות, קטניות, פירות וירקות המכילים סוכר טבעי. צרפו למנת הפרי שלכם מנת שומן איכותי מהטבע- (אגוזים, שקדים, אבוקדו) ובכך תאטו את ספיגת הסוכר בדם, תמנעו עלייה חדה ברמות הסוכר, תמנעו מהשמנה ותחושו תחושת שובע.

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

5 סיבות למה סוכר לא בריא לך

מי מאיתנו לא אוהבת לפתוח את הבוקר עם עוגיה טובה ליד הקפה, להתפנק על גלידה טובה כשעצובים, או איזה משהו מתוק אחר הצהריים כשהגוף מתעייף,

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן