גרסאת דסקטופ

קינוחים שווים לפסח

קינוחי פסח

קינוחים שווים לפסח

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

פסח בפתח והוא מביא איתו שמחה מרובה ושלל ארוחות. אחד הלבטים הגדולים בחג הוא נושא הקינוח. פסח הוא חג כשר, ולכן לא מעט אנשים מסתבכים עם הקינוחים. רוב הקינוחים המוכרים יורדים מהפרק בגלל הקמח האהוב ובחלק מהבתים גם מוותרים על הקינוחים החלביים. מבאס? לא בטוח, בין אם אתם מתארחים או מארחים אצלכם בבית, קבלו מאתנו את הקינוחים השווים והכשרים לפסח. זהירות, אתם עלולים להתמכר.

פאדג’ שוקולד

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

200 גרם חמאה חתוכה

כף ברנדי

5 ביצים

2/3 כוס (140 גרם) סוכר

1 כף קקאו

1 כף קורנפלור

אבקת סוכר

הוראות הכנה-

תחילה חממו את התנור ל180 מעלות.

הקציפו את הסוכר והביצים עד ליצירת קצף בהיר ותפוח.

המיסו בנפרד את השוקולד והחמאה וערבבו יחד. הוסיפו את הברנדי, הקונפלור והקקאו.

הוסיפו את התערובת לההקצפה וקפלו בעדינות רבה.

שמנו תבנית אפייה לשם תצקו את התערובת. תכניסו לתנור ל40 דק עד שקיסם הננעץ בעוגה יצא לח. (שימו לב שהוא לא רטוב), צננו, פזרו אבקת סוכר. ותתענגו.

בוואריה וניל ואגוזים מושחתת

לקרם

1 כוס סוכר

1 כפית ונלין

½ כוס קורנפלור

2 שמנת מתוקה

1 ½ כוסות חלב

לתחתית-

חבילת פתי בר (כשר לפסח)

לקישוט-

חופן בוטנים

חפן פיסטוקים

סירופ מייפל / שוקולד.

הוראות הכנה-

חממו על סיר את הסוכר הונלין והשמנת המתוקה. במקביל ערבבו את הקורנפלור והחלב. שפכו לסיר עם השמנת את תערובת הקורנפלור וערבבו היטב.

פררו את הפתי בר בכוסות ההגשה ותשפכו מעל את קרם הבוואריה החם, הכניסו לקירור ל5 שעות לפחות, הוציאו מהקפאה ופזרו את התוספת האהובה עליכם.

מוס חלבה

1 כוס סילאן

1 כוס טחינה גולמית (כשרה לפסח)

2 שמנת מתוקה (כל אחד 500 מל)

1 כוס פקאנים

אופן ההכנה-

מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן עם 2 כפות שמנת. את השמנת שנותרה נקציף בקערה נפרדת עד לקבלת קצף אחיד ובהיר. לאחר מכן נאחד את התערובות בקיפול עדין. נעביר את התערובות לשקית זילוף ונזלף לקעריות הגשה. נכניס למקפיא לשעתיים לפחות ולאחר מכן נפזר את הפקאנים לקישוט.

קרמבל מסקרפונה פיסטוק

למוס-

1 שמנת מתוקה

250 גר גביננת מסקרפונה עשירה

1 שמנת חמוצה

4 כפות סוכר

4 כפות אבקת סוכר

3 חלבונים

3 חלמונים

לתחתית הקרמבל-

120 גרם חמאה

110 גרם קורנפלור

4 כפות סוכר חום

4 כפות סוכר לבן

חופן פסטוקים

אופן ההכנה-

את מרכיבי הקרמבל נכניס למעבד מזון שיקצוץ לנו הכל, ונפזר בתחתית כוס ההגשה, ונכניס לתנור שחומם ל150 מעלות. בנתיים נכין את המוס- נטרוף בקערה את גבינת השמנת ואת השמנת החמוצה, נגרד מעט לימון. במיקסר נקציף את השמנת המתוקה לקרם ונוסיף את אבקת הסוכר. נוסיף לקערת המיקסר את החלמונים, הגבינות וגרידת הלימון ונטרוף במהירות נמוכה עד שהחומרים יתאחדו. את תערובת הקרם יש להכניס למקרר לנוח לכשעה, לאחר מכן נוציא את קרם הגבינה מהמקרר ונוסיף לו את החלבונים המוקצפים. את כל התערובת יש לזלף בכוסות הקרמבל. ניתן לפזר למעלה שברי פיסטוק או שוקולד מריר.

פבלובת היער השחור

2 חלבונים

¼ כוס סוכר לבן

½ כפית תמצית וניל

½ כוס אבקת סוכר

קורט מלח

לתוספת הפירות-

תותים

פירות יער

אוכמניות

פטל.

לקצפת-

שמנת מתוקה 250 מל

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה-

נחמם תנור ל80 מעלות, ונכין תבניות עם נייר אפייה. במיקסר נערבב את החלבונים והמלח במהירות גבוהה, עם תחילת הקצף נוסיף את הסוכר בהדרגה, כל פעם קצת. עד שמתקבל מרנג יציב ועשיר (הוא יראה מבריק) ממש לקראת סוף ההקצפה נוסיף את תמצית הוניל.

נוסיף לקערת המרנג את אבקת הסוכר (במסננת לניפוי) ונקפל בעדינות.

נכניס את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק ונזלף על התבנית פבלובות. בצואת עיגול (אפשר כל צורה), נאפה בתנור כ3 שעות (לפחות) אפשר גם במשך כל הלילה, נחכה שהפבלובות יתייבשו לגמרי ונצנן בטמפרטורת החדר.

לפירות האדומים נוסיף 2 כפות סוכר (לא חובה, למי שרוצה להמעיט, טעם הפירות משתלב טוב עם הפבלובה הממותקת גם בלי תוספות סוכר) נוסיף את הפירות מעל הפבלובה. נקציץ בנפרד את השמנת המתוקה והסוכר ונוסיף את הקצפת מלמעלה.

סורבה אבטיח מרענן

1 אבטיח קטן

4 כפות אבקת סוכר

1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה-

נחתוך את האבטיח לקוביות ונכניס להקפאה לכמה שעות.

נטחן במעבד מזון את קוביות האבטיח יחד עם התפוזים עד למרקם של ברד. נוסיף את אבקת הסוכר ונערבב היטב. טעמו את הסורבה במידה ויש צורך הוסיפו אבקת סוכר, במידה והתערובת קשה מידי הוסיפו מעט מיץ תפוזים. את הסורבה המוכן נכניס שוב למקפיא על מנת שיתייצב ונגיש.

זכרו חג הפסח אומנם חג שאוסר חמץ אבל אין זה אומר שאי אפשר להפציץ בקינוחים שווים, ולהשאיר את האורחים עם טעם לעוד.

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

קינוחים שווים לפסח

פסח בפתח והוא מביא איתו שמחה מרובה ושלל ארוחות. אחד הלבטים הגדולים בחג הוא נושא הקינוח. פסח הוא חג כשר, ולכן לא מעט אנשים מסתבכים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן