גרסאת דסקטופ

לא כורכום, כורכומין: אל תסתפקו בתבלין אלא במה שיש בו

כורכומין הוא תוסף חובה

לא כורכום, כורכומין: אל תסתפקו בתבלין אלא במה שיש בו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

למעלה מ-5,000 מחקרים נערכו עד היום על כורכומין, והוכיחו את מה שברפואה המסותרתית יודעים כבר מזמן - לכורכומין יש תפקיד חשוב במניעה ובריפוי של דלקות ובעיות רפואיות רבות. ולא, אם תאכלו המון כורכום לא תצרכו את כמות הכורכומין הנדרשת לריפוי

הכורכומין חלחל לתודעת המערב בעשרות השנים האחרונות, אולם השימוש בו כצמח טיפולי במגוון בעיות בריאות נטוע אי שם לפני אלפי שנים ברפואות המסורתיות במזרח, בהן ההודית (איורוודה) והסינית.

בזכות יתרונותיו הבריאותיים המרובים הוא זכה לתשומת לב עולמית. הוכח מחקרית, שכורכומין מחזק את המערכת החיסונית ומסייע לגוף להתמודד עם תהליכים דלקתיים, זיהומים ופטריות. הוכח גם שהוא בעל תכונות נוגדות חמצון עוצמתיות במיוחד, ושהוא תורם לזירוז תהליכי החלמה של הגוף במצבי חולי.

הכורכומין הוא למעשה החומר הפעיל בשורש הכורכום, והוא זה שמעניק לו את צבעו הכתום העז. תרבות המזרח עושה שימוש בצמחים ממשפחת הזנגבילים בכלל ובשורש הכורכום בפרט כדי להקל ואף לרפא מגוון בעיות – מקשיי עיכול ועד שיפור מצב הרוח.

למעלה מ-5,000 מחקרים נערכו עד כה על הכורכומין, מה שהופך אותו לאחד מצמחי המרפא הנחקרים ביותר ברפואה המודרנית. ממצאי המחקרים תואמים את מה שמרפאי המזרח יודעים כבר מזמן: לכורכומין תפקיד חשוב במניעה ובריפוי של דלקות מסוגים שונים. הוא נמצא יעיל, בין היתר, במצבי דלקת פרקים, תסמונת מטבולית, צהבת, גזים, כאבי בטן, הפרעות וסת, שתן דמי, שטפי דם, סחרחורת, כאבי שיניים, חבלות, תולעי מעיים, אסטמה, כאבים בחזה, אבנים בדרכי השתן, עקיצות חרקים ואפילו חרדה.

כורכומין יכול גם להועיל במקרה של דלקת הנגרמת מפעילות גופנית וכאבי שרירים, ובכך לשפר את הביצועים והתאוששות בקרב אנשים העוסקים בכושר וספורט.

מחזק את המערכת החיסונית

הכורכומין הוא נוגד חמצון חזק, הנלחם ברדיקלים חופשיים. הוא מסייע לחזק את המערכת החיסונית שלנו, ולהתמודד עם תופעת יתר החמצון של הגוף, שעלולה להיווצר מסיבות שונות כמו עישון או זקנה. כשהרדיקלים החופשיים לא זוכים לטיפול בגופנו, אנו עלולים לפתח מחלות ניווניות כגון אלצהיימר או פרקינסון. באותו אופן, מצבן של מחלות שונות בגופנו יחריף.

אנטי סרטני

לצד פעילות אנטי דלקתית, הכורכומין מייצר בגוף פעילות נוגדת סרטן. זאת בזכות היותו נוגד חמצון בעל מבנה מולקולרי ייחודי, הלוכד רדיקלים חופשיים ומונע פגיעה ב-DNA.

חוקרים מצאו, כי צריכת כורכומין מעכבת באופן משמעותי התפתחות מספר סוגי סרטן, בהם: הקיבה, הכבד, השחלה, השד, העור, התריסריון, הלשון, הערמונית ובעיקר המעי הגס. הוכח, שהכורכומין מעכב את השגשוג של תאים סרטניים ואת יצירתם של כלי דם חדשים המזינים את הגידול. עוד הוכח, שהוא גורם גם למוות תאי מתוכנן של גידולים.

גם עבור מי שכבר חלו בסרטן ונאלצים לעבור טיפולים כימותרפיים קשים, הכורכומין נושא בשורה. במחקרים קליניים נמצא, כי כורכומין מגביר את יעילות הטיפול הכימותרפי וההקרנות ומביא לשיפור משך ההישרדות של המטופל ולהגברת הביטוי של חלבונים אנטי גרורתיים לצד הפחתת תופעות הלוואי שלהם.

אנטי בקטריאלי

מחקר שבדק את ההשפעות של הכורכומין נגד שני זני חיידקים סטנדרטיים בריכוזים גבוהים הוכיח, כי לכורכומין שניתן במינונים גבוהים היתה פעילות אנטי בקטריאלית חזקה.

מסייע לדילול דם וניקוי רעלים ותומך בהרזיה

עם השנים, מחזור הדם שלנו הולך ומאבד מהמהירות שלו. הסיבות לכך הן, בין היתר, תהליך ההזדקנות וסתימה של כלי הדם עקב כולסטרול ושומן.

תוסף כורכומין מכיל חומצה סליצילית, שהיא מעין מדלל דם טבעי. במחקרים הוכח, שכורכומין תורם להאצת מחזור הדם ומסייע להאט את תהליך ההזדקנות. כמו כן הוא שומר על תפקוד תקין של מערכת העיכול ומונע הצטברות של סוכרים במחזור הדם, מה שמסייע בשמירה על לחץ דם תקין.

הכורכומין גם מונע היצמדות של טסיות דם בגוף, ולכן מפחית את הסיכון להיווצרות של קרישים בדם ולטרשת עורקים, ותורם לאיזון רמות השומנים, הכולסטרול והסוכרים בדם.

בנוסף להיותו של הכורכומין נוגד חמצון עוצמתי, הוא גם תומך בתהליך ניקוי הרעלים של הגוף, מחזק את הכבד ומסייע למנוע היווצרות של דלקות במערכת העיכול.

בנוסף, הוכח מחקרית שהכורכומין תומך בתהליך ההרזיה והירידה במשקל.

אנטי דלקתי

הכורכומין הוכח באינספור מחקרים כנוגד דלקת מעולה, בין אם מדובר בדלקות בעור, דלקות פרקים או דלקות עיניים למשל. מאחר שגם מחלות כמו סרטן ואלצהיימר קשורות בהיווצרותם של תהליכים דלקתיים, הוכח כי הכורכומין תורם בהאטת התפתחותן ולעיתים אף במניעתן.

הכורכומין מעכב באופן טבעי התפתחות דלקות או מחלות שונות על ידי מניעת יכולת השכפול שלהן בגוף. הוא מדכא גם תרכובות של היסטמינים וחלבונים דלקתיים, ובכך הוא מסייע לאזן את תהליך החמצון ולהשיב את השקט לגוף.

כורכומין הוא תוסף חובה

מסייע לטיפול בפסוריאזיס

חולי פסוריאזיס, למשל, יכולים להפיק מנטילתו תועלת בהקלת הסימפטומים שהם חווים.

הפסוריאזיס היא מחלת עור דלקתית כרונית שפוגעת בעיקר באזורי המרפקים, הברכיים ועור הקרקפת. מצטרפים לכך לעיתים קרובות גם גרד, עור יבש ומדמם, שריפה בעור, כאבים בפרקים ועוד.

המחלה באה לידי ביטוי בייצור מוגבר ומהיר של תאי העור, לפני שהגוף מספיק לנקות ולחטא את הגוף מתאי העור הישנים, שעדיין אינם מתים. התוצאה היא הצטברות תאים שסותמים את נקבוביות העור ונראים כמעין קשקשת לבנה.

הכורכומין מתאים לטיפול בפסוריאזיס כי הוא מסייע לגוף ולמערכת החיסון לפעול בצורה אופטימלית. חוקרים מאמינים, כי הכורכומין מעכב את התפתחותם של אנזימים מסוימים, הקשורים לפעילותה של פסוריאזיס.

במחקר מסוים, אנשים שהשתמשו בכורכומין חוו שיפור משמעותי בגודל, ברמת האדמומיות, בעובי העור ובכמות הקשקשים בתום שימוש של תשעה שבועות בלבד.

איך צורכים כורכורמין?

כדי שהגוף יוכל להפיק את מרבית היתרונות הגלומים בכורכומין, יש לצרוך אותו כתוסף תזונה בכמות של לפחות 500 מ”ג ביום.
השוק מוצף כיום במגוון אדיר של תוספי תזונה המכילים כורכומין. חשוב לוודא, כי התוסף שאנו בוחרים הוא מסוג כורכומין טהור, המכיל את החומרים הפעילים, ולא כזה המשלב תמציות כורכום או קומפלקס כורכום.

כדי שתוסף הכורכומין ייספג ביעילות בגוף, חשוב מאוד שהוא יכיל עוד 2 רכיבים חשובים: פיפרין ופוספוליפידים.

מחקרים הוכיחו, ששילוב של פיפרין בתוסף כורכומין מגדיל את יעילותו פי 2000.

עוד חשוב לוודא, כי כל קפסולה מכילה לפחות 500 מ״ג של כורכומין טהור. כמובן, מומלץ לבחור בתוסף של יצרן אמין, המאושר לשיווק על ידי משרד הבריאות בישראל ומחזיק בתקני איכות וייצור.

ומהן תופעות הלוואי?

הכורכומין הוא תוסף בטוח יחסית. חשוב לוודא שהתוסף שבחרתם עומד בכלל האישורים והתקנים של משרד הבריאות.

יש להיוועץ עם הרופא לפני נטילת התוסף: במקרה של דם דליל, בעיות בשלפוחית השתן, בהיריון או הנקה ובכלל, אם אינכם בטוחים אם התכשיר מתאים לכם.

בכל מקרה, לא מומלץ ליטול כמויות מוגזמות של כורכומין (מעל 2,000 מ”ג) מחשש לבעיות עיכול.

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

גרסאת מובייל

כורכומין הוא תוסף חובה

לא כורכום, כורכומין: אל תסתפקו בתבלין אלא במה שיש בו

למעלה מ-5,000 מחקרים נערכו עד היום על כורכומין, והוכיחו את מה שברפואה המסותרתית יודעים כבר מזמן – לכורכומין יש תפקיד חשוב במניעה ובריפוי של דלקות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

שתפו:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

תגובות הגולשים

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן