בשנות ה-70 עלתה מאוד הפופולריות של הממתיקים שגרמה לנזקים לתעשיית המזון, שהיתה פופולרית כל כך, ולכן נעשו מאמצים רבים להשמיץ אותה.
אחד הניסיונות הבולטים בתחום היה הניסיון לקשור לבין סכרין לסרטן. החוקרים לקחו במשך תקופה ארוכה חולדות והזריקו להם מינונים עצומים של סכרין. המינונים שהם הזריקו לחולדות היו גבוהים בכמה אלפים מהשימוש הרגיל של אדם ממוצע בסכרין.
חשוב לזכור, שישנם המון רכיבים שבמינונים אסטרונומיים יגרמו לתחלואה בגוף. אפילו מים במינון לא פרופורציונלי עלולים לגרום להרעלה.
המינונים המופרזים של סכרין בניסויים אלו, בתוספת חומרים נוספים בהם השתמשו החוקרים – גרמו לחולדות לפתח מחלות, מה שגרם לבהלה בציבור ואף להוצאת הממתיק סכרין לתקופה מסוימת משימוש.
אולם לאחר ניסוי זה הגיעה ההבנה של הממסד המדעי, שהמינונים בהם השתמשו החוקרים לא היו סבירים, ומאז ועד היום נעשו אלפי ניסויים אשר הפריכו ניסוי זה וקבעו בצורה מפורשת כי הממתיק סכרין הוא בטוח לשימוש.
בנוסף, ארון קארול, כתב הניו יורק טיימס גילה סקירה שהתפרסמה ב–2004 בכתב העתAnnals of Oncology שחשפה כי אותו מחקר בודד, שעומד בניגוד מוחלט לכל המחקרים האחרים, בוצע בחולדות מזן שרגיש לטפיל שנמצא בשלפוחית השתן, וטפיל זה הוא שהעלה את הסיכון לסרטן במחקר, וכלל לא הסכרין.
בעקבות זאת, אישר ה-FDA האמריקאי וארגוני הבריאות העולמיים כי ממתיק זה הינו בטוח לשימוש, והוא חזר לשמש את תעשיית המזון בכל העולם.